5 juttua viikonloppuun: Hellettä kaipaavat homot ja poliisit

Näytä mulle sun rusketusraidat!​
Näytä mulle sun rusketusraidat!​

Viisi juttua viikonloppuun on Kioskin toimituksen suosittelemia juttuja luettavaksi vapaapäiville. Lista julkaistaan perjantaisin.

1. PRIDE

 

Hintit Helsingissä. #helsinkipride #instagay #homoja #helsinki #hissiselfie

Kuva, jonka Jarno Muro (@jiimuro) julkaisi 26. 06ta 2015 klo 4.16 PDT

Sateenkaarikansan juhlaviikko huipentuu lauantaina Pride-kulkueeseen, jossa nähdään mm. drag queenit Kalkkuna ja Dive. Heidän mielestään homot eivät ole erityisen suvaitsevaisia ihmisiä, mutta muuttaakohan yhteinen juhla tilannetta? Toivottavasti ainakin aurinko paistaa!

 

Rainbow road   #rainbow #pride #rainbowroad #streetart #art #helsinkipride #prideweek

Kuva, jonka HB (@unholyweirdo) julkaisi 26. 06ta 2015 klo 3.58 PDT

Suvaitsevaisuuden puolesta puhui kuitenkin video, jolla suomalaiset lähestyivät rohkeastikin HIV-positiivista Jannea. Vuosikymmenten aikana asenteet ovat muuttuneet seksuaalivähemmistöjä kohtaan suopeammiksi, mutta työtä vielä riittää: seuraavaksi on paineita uudistaa translakia.

2. KREIKKA

 



Kuva, jonka Greek Style (@greekstyle) julkaisi 26. 06ta 2015 klo 4.28 PDT

Kerroimme Kioskissa aikaisemmin siitä, mitä voisi tapahtua jos Kreikka eroaisi euro-valuutasta. Kreikan ongelmien ratkaiseminen on edelleen keskeinen haaste Euroopan unionissa. Kreikan valtionvarainministeri vakuuttaa Kreikan olevan halukas pysymään eurossa, kun taas mm. Saksan EU-komissaari näkee tilanteessa toisenkin vaihtoehdon. Yksi syy siihen, miksi Kreikka halutaan pitää euroalueessa, saattaa olla se, että "maa on kristityn Euroopan viimeinen etuvartio". Päätöksiä Kreikan velkaongelmien ratkaisuun odotetaan sunnuntaina.

3. KANNABIS

 

#kannabis #blazeit #joint #wakeandbake #urbanflora

Kuva, jonka frankizzle (@franccoo_) julkaisi 20. 06ta 2015 klo 9.08 PDT

Keskustelu kannabiksesta käy vilkkaana ympäri maailmaa. Kannabiskeskustelun ääripäiden, vastustajien ja puoltajien, saattaisi olla syytä polttaa rauhanpiippua ja löytää mutkaton keskusteluyhteys. Aikaisemmin kerroimme siitä, kuinka kannabiksen käyttämiseen liittyvät asenteet ovat saattaneet vapautua Suomessa.


4. 1D

 

#senaatintori #helsinki  #otrahelsinki #otrafinland

Kuva, jonka Harrikka Kolmonen (@harrikkakolmonen) julkaisi 26. 06ta 2015 klo 2.01 PDT

Tänään perjantaina se tapahtuu! Tuhansien odotus palkitaan! Stadionin lavalle nousee One Direction -poikabändi ja luvassa mitä todennäköisemmin riemunkiljahduksia, taukoamatonta huutoa, hysteeristä itkua - ainakin katsomon puolella.

Suomalaisfanit ovat fiilistelleet tulevaa keikkaa mm. Twitterissä melko rajulla voimalla. Ja eihän sitä koskaan tiedä, jos joku bändin neljästä laulajasta sattuisi tviittaamaan keskellä yötä

5. TAPANILAN RAISKAUSTUOMIO

Helsingin käräjäoikeus alensi kolmen nuoren miehen tuomiota julkisuuden perusteella. Tapahtumaketju on herättänyt paljon keskustelua. On pohdittu mm. sitä, miksi omaisuus on suojatumpaa kuin fyysinen koskemattomuus. Raiskausuutisointi voi koskettaa raiskauksen uhreja vuosienkin jälkeen 

+ HELLE

Missä se helleaalto viipyy, kysyi jopa poliisi. Eikö tekemistä muuten riitä?