VR kieltäytyy keskustelemasta junien myöhästymisistä – "Emme tule sinne arvosteltavaksi"

Kuvitus: Kioski​
Kuvitus: Kioski​

Junien täsmällisyys on selvässä laskussa. Kaukojunista alle 80 prosenttia tuli perille ajoissa tammikuussa. Se on tammikuun osalta huonoin tulos neljään vuoteen, vaikka talvi on ollut varsinkin Etelä-Suomessa vähäluminen.

Emme tule sinne entisen johtajamme arvosteltavaksi

Olisimme halunneet keskustella tästä ja muista VR:n laatuun ja täsmällisyyteen liittyvistä asioista yhtiön johdon kanssa suorassa tv-lähetyksessä. Se ei kuitenkaan käynyt yhtiölle, koska studioon on kutsuttu myös VR:n entinen johtaja Lauri Helke.

– Emme tule sinne entisen johtajamme arvosteltavaksi, vastasi VR:n viestintäpäällikkö Mika Heijari.

– En koe keskustelua millään tavalla hedelmälliseksi, kommentoi puolestaan VR:n operaatiokeskuksen johtaja Ari Vanhanen.

Lauri Helke nimitettiin vuonna 2008 VR:n lähiliikenteen eli käytännössä pääkaupunkiseudun sisäisten junien suunnittelupäälliköksi. Hän irtisanoutui vuonna 2011 ja työskentelee nykyään VR:n kilpailijan palveluksessa.

Kioskin lähetyksessä aiheena junien täsmällisyys

79% kaukojunista tuli tammikuussa ajoissa perille. Lähijunista tuli 91%. Sekin on huonompi tulos kuin viime vuonna samaan aikaan. Kuva: Yle​
79% kaukojunista tuli tammikuussa ajoissa perille. Lähijunista tuli 91%. Sekin on huonompi tulos kuin viime vuonna samaan aikaan. Kuva: Yle​

Kioski kuitenkin keskustelee junien täsmällisyydestä ratkaisukeskeisessä hengessä tänään TV2:ssa klo 19.30. Mitä voidaan tehdä, jotta junat olisivat paremmin ajoissa? Paikalla on tunteita herättävä Helke sekä Liikenneviraston johtaja Markku Nummelin.

Päivitys 4.3.2015 klo 14.57: VR on lupautunut kommentoimaan täsmällisyyttä ja palvelua vielä myöhemmin tänään puhelinhaastattelussa. VR:n kommentit julkaistaan Kioskin nettisivuilla. Stay tuned!

Päivitys 5.3.2015 klo 13.47: VR:n kommentit ovat luettavissa tässä jutussa.