Uber-kuskeille ilmaista lakiapua

Ja miksi? Koska sosiaalinen media. Lakiasiaintoimiston osakas Mika Grönqvist kertoo, että idea lähti sosiaalisen median Uber-keskustelusta, joka onkin käynyt vilkkaana viime aikoina. Etenkin Helsingin Poliisin "ilmiantotviitin" jälkeen.

Täältä voit lukea mitä Kioski kirjoitti aiheesta viime viikolla.

Mika Grönqvistin mukaan idea edustaa Uber-kuskeja on siis täysin lakiasiaintoimiston oma, eikä minkäänlaisia yhteydenottoja ole vielä tullut. Grönqvist toivoo jatkossa joko poliisin tai poliisin kuulusteluihin menevän ottavan yhteyttä suoraan lakiasiaintoimisto Havumäki & Grönqvistiin. Toimiston työn alla on nyt selvittää yhteydet Uber Finlandiin, jonka toiminta on selvästi vielä kehittelyvaiheessa; he esimerkiksi etsivät vielä toimitusjohtajaa yhtiölle Suomessa.

5 - 10 tutkintapyyntöä Uberista

Helsingin poliisi selvittää parhaillaan Uber-kyytipalvelun laillisuutta. Poliisi kertoo jututtavansa Uber-kuskeja tutkinnassa. Tästä päivästä alkaen kuskien tukena toimii siis espoolainen lakiasiaintoimisto. Helsingin poliisin mukaan tutkinta saataneen päätökseen lähiviikkoina

Mika Grönqvistin mukaan poliisi voi käytännössä tehdä ehdotuksen kuulusteluun kutsuttavasta edustajasta, tai sitten kuulusteluun kutsuttava voi ottaa itselleen avustajan. 

Kuinka paljon olette perehtyneet Uberin ongelmiin eri puolilla maailmaa?

- No ei niinkään maailmanlaajuisesti, mutta Suomessa sosiaalisessa mediassa mielipide on kyllä ollut se, että Uber on tarjonnut erittäin hyvää palvelua, kertoo Mika Grönqvist. 

Lakimuutos perimmäisenä tarkoituksena

Elinkeinonharjoittamisen vapaus ja taksimonopolin kyseenalainen asema Suomessa, tässä syyt joiden puolesta espoolaisasianajajat ovat valmiita jopa ajamaan lakimuutosta. 

- Meidän nähdäksemme jokaisella on oikeus saada elantonsa parhaaksi katsomallaan tavalla. Ei ole olemassa mitään sellaista lainsäädännöllistä estettä, etteikö Uber voisi Suomessa hyvinkin toimia, Grönqvist toteaa. 

Jotain muutoksia lainsäädäntöön kuitenkin mahdollisesti tarvitaan. Näitä muutoksia Grönqvist ja hänen edustamansa toimisto ovat valmiit ajamaan. 

- Se on meidän ajatus ollut koko ajan.