Pyöräsi varastetaan voimapihdeillä, eikä ketään kiinnosta – video

Pyörävarkauksia tapahtuu paljon, mutta ne ratkeavat harvoin.

Kioskin Petski testasi, mitä tapahtuu, jos polkupyörän varastaa isoilla voimapihdeillä keskellä päivää Helsingissä. Vastaus: Eipä tapahdu juuri mitään. Ei, vaikka vieressä olisi vartijoita. Ei, vaikka vieressä olisi poliisilaitos.

(Ei, emme rikkoneet lakia, vaan pyörä on Petskin oma.)

Laki ei velvoita puuttumaan pyörävarkauteen

Polkupyörävarkauksiin puuttuminen ei ole velvollisuus, mutta poliisitarkastaja Tommi Reenin mukaan se on hyvin suositeltavaa.
– Paras tapa on soittaa hätänumeroon ja ottaa tuntomerkit mahdollisesta tekijästä. Se auttaa kovasti, koska silloin pyörävaras voidaan tavoittaa, Reen neuvoo.
Paras tapa on soittaa hätänumeroon ja ottaa tuntomerkit mahdollisesta tekijästä.
Reen kuitenkin muistuttaa, että itse tilanteeseen puuttuminen ei aina kannata.
– Puuttuminen on kaksipiippuinen juttu. Jos omat rahkeet riittää, niin voi kysyä, miksi joku sahailee pyörän lukkoa. En silti lähtisi suosittelemaan että lähdetään kansalaispidätyksiä tekemään, koska monet pyörävarkaista ovat huumausaineiden käyttäjiä, muistuttaa Reen.
Kioskin suorassa lähetyksessä keskiviikkona puhutaan pyörävarkauksista. Miksi pyörävarkaus on rikos, jonka ei oleteta ratkeavan? Miten pyörävarkauden voi estää? Vieraina poliisitarkastaja Tommi Reen ja pyöränrakentaja ja -myyjä Okka Granbacka. Kioski TV2 klo 19.30.