Opiskelijajärjestö tuomitsee asiattomat laulut, uusien lisääminen laitettiin jäihin

Ote laulukirjasta. Sivuilta löytyi myös tätä esimerkkiä rajumpaa materiaalia.​
Ote laulukirjasta. Sivuilta löytyi myös tätä esimerkkiä rajumpaa materiaalia.​

Aalto-yliopiston Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry korostaa, että se ei hyväksy minkäänlaista hyväksikäyttöä tai väkivaltaa.

Kerroimme viime viikolla, että joissakin ainejärjestön nettisivuilta löytyvissä juomalauluissa vitsaillaan seksuaalisella hyväksikäytöllä.

Automaatio- ja systeemitekniikan kilta toteaa artikkelin julkaisun jälkeen lähettämässään vastineessa, että ”mainitut sanoitukset ovat asiattomia, eivätkä edusta killan kantaa missään muodossa”.

Avoimuudesta johtuen on joukkoon päätynyt myös muutamia selvästi asiattomia kappaleita.

Kioski yritti artikkelin tekovaiheessa tavoittaa killan edustajia kommentoimaan asiaa useaan eri otteeseen, mutta turhaan.

Vastineessaan kilta toteaa, että LauluWiki perustettiin keräämään ”teekkari- ja opiskelijayhteisössä ilmeneviä harvinaisempia lauluja”. Killan mukaan kyse ei virallisesti ole sen hallinnassa olevasta laulukirjasta.

– Laulut wikissä eivät ole pääsääntöisesti Automaatio- ja systeemitekniikan killan jäsenten sanoittamia ja monia LauluWikin lauluja lauletaan harvoin tai ei ollenkaan, kilta toteaa vastineessaan.

Hallitus pohtii menettelyä LauluWikin suhteen, ettei vastaavia ylilyöntejä tulevaisuudessa tapahtuisi.

Kuten Kioskin jutussakin kerrottiin, LauluWiki on avoin järjestelmä, johon kaikilla on ollut oikeus lisätä, muokata ja poistaa lauluja.

– Avoimuudesta johtuen on joukkoon päätynyt myös muutamia selvästi asiattomia kappaleita, kilta toteaa.

Killan mukaan uusien kappaleiden lisäys on nyt poistettu toistaiseksi käytöstä.

– Hallitus pohtii menettelyä LauluWikin suhteen, ettei vastaavia ylilyöntejä tulevaisuudessa tapahtuisi.

Kilta toteaa pahoittelevansa LauluWikistä syntynyttä kohua.

Toissaviikolla Kioski kertoi Helsingin yliopisto-opiskelijapiirien pimeistä puolista laajassa selvityksessä. Kyseinen selvitys ei liittynyt laulukirjaan.

– Katsomme, että toisen ylioppilaskunnan piirissä ja toisessa kaupungissa tapahtuneita asioita ei tulisi rinnastaa yhdistykseemme, kilta toteaa.

Opiskelijajärjestön lauluissa "vitsaillaan" lasten ja naisten seksuaalisella hyväksikäytöllä (11.6.2015)