Opiskelijajärjestön lauluissa "vitsaillaan" lasten ja naisten seksuaalisella hyväksikäytöllä

Ote laulukirjasta. Tämän laulun kerrotaan olevan laulukilpailun Wapaan sarjan osallistujakappale. Emme tavoittaneet killan johtoa kommentoimaan sivustolla julkaistuja lauluja. Kuvitus: Jami Nurminen/Kioski​​​
Ote laulukirjasta. Tämän laulun kerrotaan olevan laulukilpailun Wapaan sarjan osallistujakappale. Emme tavoittaneet killan johtoa kommentoimaan sivustolla julkaistuja lauluja. Kuvitus: Jami Nurminen/Kioski​​​

Aalto-yliopiston automaatio- ja systeemitekniikan opiskelijoiden ainejärjestön juomalaulut herättävät kysymyksiä. Kyseisen killan verkkosivujen sitsilaulukirjassa on pitkä listä K-18-lauluja, joissa esimerkiksi fantasioidaan lasten kaappaamisella ja seksuaalisella hyväksikäytöllä sekä ylenkatsotaan lasten hyväksikäytöstä annettavia tuomioita.

Eräässä laulussa naisen tehtävä on "saunan taakse kahlittuna" vastaanottaa nauravan killan jäsenen siemensyöksy kasvoilleen. Ensimmäisen vuoden opiskelijoille on tarjolla rooli, jossa he kontillaan vastaanottavat miehen sukupuolielintä peräaukkoonsa. Yhden laulun teemana on eläinten seksuaalinen hyväksikäyttö.

Tosiasiallisesti sanoitukset ovat huomattavasti Kioskin kuvauksia härskimpejä, ja niihin voi perehtyä tarkemmin automaatio- ja systeemitekniikan killan verkkosivuilla. Sivusto on wiki-muotoinen, joten siihen voivat lisätä ja poistaa lauluja ketkä tahansa. Kioskin tiedossa ei ole, ketkä lauluja ovat lisänneet wikiin.

Olisimme halunneet kysyä killan hallitukselta, miten yleisesti sitsikirjan laulut ovat käytössä ja mikä on killan suhtautuminen esimerkiksi lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön, mutta killan hallituksen puheenjohtaja ei vastannut Kioskin puheluihin tai haastattelupyyntöihin.

Viime viikolla Kioski kertoi Helsingin yliopisto-opiskelijoiden juhlissa tapahtuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, huumausepäilyistä ja uhrien syyllistämisestä.

Linkki laulukirjaan VAROITUS! EI SOVI ALAIKÄISILLE.

Päivitetty 15.6.2015. Automaatio- ja systeemitekniikan kilta kommentoi laulukirjaa artikkelin julkaisun jälkeen. Juttu löytyy täältä.