Kuusivuotias ja valmennuspäällikkö kommentoivat nelivuotiaan homottelua: "Asu on vapaa"

​Valmennuspäällikkö Niklas Pippingsköld toivottaa kaikki lapset tervetulleeksi harrastusten ja jalkapallon pariin, vaikka pinkeissä lenkkareissa.​
​Valmennuspäällikkö Niklas Pippingsköld toivottaa kaikki lapset tervetulleeksi harrastusten ja jalkapallon pariin, vaikka pinkeissä lenkkareissa.​

Kioskin juttu nelivuotiaan Lennin äidin koskettavasta Facebook-päivityksestä on herättänyt tänään laajaa huomiota. Äiti kertoi muiden vanhempien nimittelevän hänen vaaleanpunaisesta väristä ja kimalluksesta pitävää poikaansa mm. homoksi tämän harrastusten parissa.

Lapset hyvin harvoin aiheuttavat keskenään ongelmia, vaan hyväksyvät toistensa erilaisuuden paljon paremmin kuin me aikuiset. – Niklas Pippingsköld

Urheiluseurat toivottavat kuitenkin lapset tervetulleeksi harrastamaan sellaisina kuin he ovat. Paljon lasten ja heidän vanhempiensa kanssa tekemisissä oleva valmennuspäällikkö Niklas Pippingsköld Hyvinkään Palloseurasta sanoo, että vaikka vanhempien käytös on muuttumassa parempaan suuntaan, Lennin äidin kuvaama tapaus ovat surullinen – varsinkin kun kyseessä on vasta 4-vuotias pelaajanalku.

– Oman kokemukseni mukaan nuorimmat lapset hyvin harvoin aiheuttavat keskenään ongelmia, vaan hyväksyvät toistensa erilaisuuden paljon paremmin kuin me aikuiset, Pippingsköld sanoo.

Hänen mukaansa kaikkien tulee saada pelata ja harrastaa omalla tasollaan ja tavallaan, eikä pukeutumisella tai sillä, tykkääkö pinkistä väristä ole mitään merkitystä – kuten ei myöskään iällä, ihonvärillä, kulttuuritaustalla, sukupuolella tai uskonnolla.

– Meillä HyPS:ssä pelaajat pukeutuvat seuran varusteisiin, mutta esimerkiksi 4-vuotiaille tytöille ja pojille tarkoitetun vesselifutiksen asu on vapaa, kunhan se on liikuntaan sopiva. En itse pidä mitenkään ihmeellisenä, jos joku pelaajista esimerkiksi ilmestyy treeneihin pinkeissä tai missä tahansa sateenkaaren väreissä olevissa kengissä.

6-vuotias Väinö: Pojat saavat käyttää mekkoja ja pinnejä

Monet Lennin äidin kirjoituksen lukeneet ihmiset ovat lähettäneet Lennin perheelle kannustavia terveisiä.

Kioskin haastattelema 6-vuotias jalkapalloa, uintia ja skuuttailua harrastava Väinö ilmoitti ykskantaan, että pojat saavat käyttää mekkoja ja pinnejä.

Hän otti kantaa myös Lennin nimittelyyn.

– Kiusaaminen on ilkeää, ei tartte kiusata, Väinö sanoi.