Kokemusasiantuntijat kertovat: Täältä löydät ihanan kumppanin!

​Entten tentten yksin vai kaksin? Mistä löytää seuraa?​
​Entten tentten yksin vai kaksin? Mistä löytää seuraa?​

Väestöliiton psykologit kertoivat Kioskin jutussa vinkkejä kumppanin etsintään. Kaikki vinkit eivät teille sellaisinaan kelvanneet.

Me kysyimme Kioskin lukijoilta, mikä on paras tapa löytää itselleen kumppani. Saimme paljon vinkkejä, joista kokosimme parhaat palat tähän artikkeliin.

Lähde pois kotoa ja tee jotain!

Keikalta saattaisi löytyä, vinkkaa Hande. OIKEIDEN bändien keikoilta! Kuva: Riikka Kurki / Ruisrock 2010​​​​
Keikalta saattaisi löytyä, vinkkaa Hande. OIKEIDEN bändien keikoilta! Kuva: Riikka Kurki / Ruisrock 2010​​​​

"Mene "oikeiden" bändien keikoille. Mä oon ollu parisuhteessa kohta 30 vuotta mutta jos olisin sinkkumies ja haku päällä niin menisin Von Hertzen Brothersien, Evan & Manun tai Scandinavian Music Groupin keikalle. Naisia 20-40v. 90% yleisöstä."
- Hande

Tutustumisen on hyvä alkaa joissakin muissa merkeissä kuin "tuleekohan meistä pari?" -tunnelmissa.

"Potentiaalisia kumppaniehdokkaita olen löytänyt vapaaehtoistyöstä ja järjestötoiminnasta. Kun yhdessä ponnistelee paremman maailman puolesta, on ainakin joitain yhteisiä arvoja ja kiinnostuksenkohteita."

"Tekemisen lomassa. Vaaditaan aluksi yhteistä puuhastelua isomman joukon osana ja parisuhdeodotuksista vapaata ilmapiiriä. Tyypillisesti harrastus, työ, naapuritoiminta tms. Tutustumisen on hyvä alkaa joissakin muissa merkeissä kuin 'tuleekohan meistä pari?' -tunnelmissa.

Nettideittailu ja ravintolat kaatuvat tyypillisesti siihen, että ollaan liikkeellä vain parisuhdemerkeissä. Tuloksena voi olla lyhyt suhde, mutta harvemmin pdempi kun taas "tekemisen lomassa" tutustuminen johtaa pidempiin suhteisiin."
- Tekemisen lomassa

"Lähde illanviettoon porukassa, josta tunnet vain yhden. Kaverinkaverit ovat usein kivoja", kertoo Ilona.​​
"Lähde illanviettoon porukassa, josta tunnet vain yhden. Kaverinkaverit ovat usein kivoja", kertoo Ilona.​​

Laita itsesi nettiin!

Nettitreffisivustoja selaamalla voi muuttaa nolla-ajan...öö...ykkösajaksi?

Jos moni koki että harrastukset kodin ulkopuolella ovat hyvä mahdollisuus tavata ihmisiä, niin vähintään yhtä monelle netti on hyvä deittipaikka. Verkossa vietetty aika ei siis ole kaikkien mielestä nolla-aikaa, vaan nimenomaan hyödyllistä kumppanin etsimisen kannalta.

"Suomi24:stä! Nettitreffisivustoja selaamalla voi muuttaa nolla-ajan...öö...ykkösajaksi? Profiileja voi selata vaikka joulupöydässä, niin ei mene sekään hetki hukkaan!"
- Eitarttepoistuakotoa

"Löysin omani puhtaasti sitä kautta, että kävin lukuisilla ja taas lukuisilla nettitreffeillä. Käytin siihen todella paljon aikaa ja energiaa, ihan "hakemalla hain" -kaikkien neuvojen vastaisesti. Lopulta se palkittiin :). En keksi mitään muuta yhtä kätevää tapaa tavata upouusia ja samassa tilanteessa olevia ihmisiä."
- Annie

Nettiä kumppaninhakuvälineenä suosii myös Kioskin toimittaja Rakel.

Miten löytää SE OIKEA? from Yle Kioski on Vimeo.

Ota rennosti – ja tee hyviä lettuja

Aika moni vastanneista muistutti, että tiukasti haku päällä oleminen ei ole aina hyvä juttu.

"Vanha sanonta kuuluu että "se löytyy kun sitä vähiten odottaa". Ensimmäisen poikaystäväni löysin kun vähiten odotin, tämänhetkisen löysin kun hakkasin epätoivoisena Tinderiä."
- sekäettä

Se tapahtuu sitten, kun sitä vähiten odottaa

"Lopeta etsiminen niin se ilmestyy. Menin ammattikouluun tuore torjuminen mielessä, ja päätin että olen vähän aikaa pois deittailusta. Kuinkas kävikään, nykyinen avomieheni oli samassa koulussa ja nyt olemme olleet yhdessä jo kolme vuotta!"
- Soffu

"Löytyi vasta, kun lakkasi etsimästä, tavallaan luopui koko ajatuksesta löytää edes ketään. Ehkä tähän pätee sanonta: se tapahtuu sitten, kun sitä vähiten odottaa. Kaikki eivät löydä kumppania koskaan. Sekin pitää muistaa. Vaikka kuinka etsisi tai olisi etsimästä. Rakkauden löytäminehän on suuri ihme."
- Tuuri kävi

"Anna uusille ihmisille mahdollisuus tutustua vaikka kaverina. Ala tehdä asioita joista nautit, äläkä ajattele jatkuvasti etsiväsi jotain. Älä katso sitä, onko paperilla hyvä, vaan kuuntelee ihmistä ja omia tunteita."
- AK

"Urheillessa on matala kynnys ryhtyä juttelemaan vaikka kysymällä neuvoa. Itse oon menossa nyt juoksukouluun, ehkä siellä on joku kiva mies?"​
"Urheillessa on matala kynnys ryhtyä juttelemaan vaikka kysymällä neuvoa. Itse oon menossa nyt juoksukouluun, ehkä siellä on joku kiva mies?"​

Ja vielä lopuksi..

Telkkarista tuttu psykoterapeutti muistuttaa perusasioista.