Kioskin vakkarit suosittelevat: Taksikilpailua, nuoret yrittäjät ja kuvankäsittelyn juhlat

Taksikilpailu avautuu

Murtuvatko Suomen taksikilpailun esteet sittenkin? Näin on, jos uskomme Yle Uutisten juttua ja miksipä emme uskoisi! Tänään kerrottiin, että on vain ajan kysymys, milloin uudet palvelut tulevat tännekin. 

Kioskin vakkarin, toimittaja Jari Hanskan mielestä erityisesti taksipalvelu Uberin tulo markkinoille on mielenkiintoinen keissi. Hanska kertoo Uberin kiinnostavan häntä siksi, että se on ulkomaalainen palveluntarjotaja, joka tekee aggressiivisen hyökäyksen markkinoille, ilman että hankkisivat itselleen toimilupaa.

Photoshop on 25 vuotta

Kuvankäsittelyohjelmien äiti täytti viime perjantaina 25 vuotta. Kioskin vakkari, graafikko Kasper Strömman pohti, että mitä jos nämä 25 vuotta ovat olleet vasta alku. Ja mitä jos vietäisiin kuvanmuokkaus vielä yksi askel eteenpäin.

Kun kaverit saa vauvan, se vauva ei ole ikään kuin olemassa ennen kuin se on lanseerattu Facebookissa

- Kun kaverit saa vauvan, se vauva ei ole ikään kuin olemassa ennen kuin se on lanseerattu Facebookissa, ja sinne laitettu kuva. Mutta sitten kun monet vauvat on vähän sellaisia punaisia ja ryppyisiä, niin voitaisko me vähän ruuvata jo niidenkin ulkonäköä paremman muotoiseksi?

Kioskin toimitus huomauttaa, että Kasperin kommentti lienee ollut ironinen. (toivottavasti)

Yrittäjyys kiinnostaa nuoria

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että yrittäjän ura kiinnostaa nuoria! Demi-lehden päätoimittajan Anni Lintulan mielestä tämä on kiinnostava ja positiivinen uutinen.

- Itse kannustan mielelläni nuoria yrittäjyyteen ja tuomaan omia ideoitaan esiin. Varsinkin nykyään se on tosi paljon helpompaa netin ansiosta, nuoret pystyy verkostoitumaan ja myös viemään omia ideoitaan eteenpäin. Blogit ja vlogit on tästä hyvä esimerkki.

Bonuksena: Stay Weird, Stay Beautiful

Kioskin toimittaja Eve oli valinnut lähetykseen aiheen, joka jäi ajanpuutteen takia TV-osuudesta pois. Verkossa on onneksi tilaa.

Even mielestä Oscareissa kiinnostavinta oli se, mikä kiinnosti somea. Kuten juhla-asuun kuuluneet "tiskihanskat" ja tähtinäyttelijän risuparta.

Mutta erityisesti Graham Mooren Oscar-puhe ansaitsee kaiken mahdollisen huomion. 

Graham Mooren puhe.
Graham Mooren puhe.

Jäljellä jää yksi kysymys: Kuka suomalaisjulkkis pitäisi yhtä koskettavan puheen kuin Moore? Eve mainitsee vinkkinä, että Emma-gaalassa perjantaina olisi mahdollisuus!

Missasitko Kioskin maanantain lähetyksen? Ei hätää, tästä pääsee katsomaa. Lähetyksessä mukana mm. taksikuskin mielipide uusista taksipalveluista sekä lukiolaisyrittäjän innostava puheenvuoro.