Bloggari tylyttää nelivuotiasta mekon takia kiusaavia aikuisia: "Hävetkää niin paljon kuin ihminen häpeämään pystyy"

Kioskin eilinen juttu aikuisten nimittelemästä nelivuotiaasta Lenni-pojasta herätti valtavasti kommentointia sosiaalisessa mediassa. Facebook-päivitykseen perustuneessa jutussa mekkoon pukeutuvan, pinkistä ja Hello Kittystä pitävän Lenni-pojan äiti vetosi ihmisiin, jotta nämä eivät enää pilkkaisi Lenniä drag queeniksi ja homoksi – jopa pojan kuullen.

"Hemuli"-nimimerkillä kirjoittava teologi ja verkkotoimittaja kehottaa blogissaan aikuisia lapsen nimittelijöitä häpeämään.

– Hävetkää, hävetkää niin paljon kuin ihminen häpeämään pystyy, aikuiset ihmiset, jotka saatte neljävuotiaan häpeämään sitä, miten hän oman sukupuolensa käsittää, hän kirjoittaa.

Kukaan ei halua, että meillä on häpeän tai vääränlaisuuden tunteen takia itsemurhaa hautovia ja tekeviä nuoria.

Bloggaaja kirjoittaa voivansa vielä ymmärtää toisten lasten kommentit, jotka koskevat jaottelua tyttöjen ja poikien väreihin, koska lapset ovat oppineet jaon aikuisilta. Aikuisilta tällainen kommentointi lapsen kuullen ei kuitenkaan ole hyväksyttävää.

– Lapsi tuntee itsensä vääränlaiseksi. Siksi uskallan sanoa sinulle aikuinen, että häpeä.

Itsensä queeriksi määrittelevä bloggari kehottaa aikuisia antamaan lasten kasvaa rauhassa tavallisilta sukupuolikäsityksiltä, vaikka todellisuus ei itseä miellyttäisikään

– Meillä on feminiinisiä poikia, maskuliinisia tyttöjä, transsukupuolisia lapsia, intersukupuolisia lapsia, homo- tai biseksuaaleiksi aikuisina identifioituvia lapsia – on aina ollut.

Bloggari muistuttaa, että kaikenlainen sukupuoleen ja seksuaaliseen identiteettiin pakottaminen sekä lapselle häpeän aiheuttaminen ei edistä toivemaailman toteutumista.

– Kukaan ei halua, että meillä on häpeän tai vääränlaisuuden tunteen takia itsemurhaa hautovia ja tekeviä nuoria.

Koko Hemulin kirjoituksen voit lukea täältä.