Voiko Oscareihin liftata?

​​Kuva: Päivi Vuolle​
​​Kuva: Päivi Vuolle​

Alkuvuosi on Hollywoodin kiireisintä aikaa, jos otetaan huomioon useat eri viihdealan palkintogaalat. On Grammjyä, Emmyjä, Golden Globeja ja sitten se suurin, Oscarit.

'Seatfiller' täyttää tähden paikan katsomossa hänen piipahtaessa puuteroimassa nenäänsä.

Oscar-humuun pääsee mukaan ihan kuka tahansa vaikkei elokuvia ammatikseen tekisikään. Ympäri kaupunkia järjestettäviä tapahtumia on useita ja niihin voi ostaa lipun netistä. Kävin muun muassa seuraamassa paneelia, jossa parhaan ulkomaisen elokuvan ehdokaselokuvien ohjaajat kertoivat töistään.

Jos kuitenkin mielii lähemmäksi punaista mattoa ja tähtiä, voi aina kokeilla luovempia keinoja. Voi yrittää päästä ns. seatfilleriksi, joka täyttää tähden paikan katsomossa hänen piipahtaessa puuteroimassa nenäänsä. Tätä koetin, mutta sain kuulla, että nämä paikat ovat varattu Akatemian jäsenten sukulaisille. Vaikka näitä pestejä netissä silti kaupataan.

Punaisen maton katsomoon arvotaan vuosittain kourallinen vannoutuneimpia faneja, mutta paikat täytetään jo paljon ennen itse gaalaa. Olin siis auttamattomasti myöhässä.
 
Sitten toki voi kokeilla muita keinoja, kuten esimerkiksi liftausta, johon minä päätin turvautua. Kyllähän ne kutsuvieraatkin sinne jotain kautta ajavat ja yrittänyttä ei laiteta, eikö niin?
Hohdokkuus ja glamour, jonka ruudusta näkee, loppuu heti kameran näkökentän ulkopuolelle.​ Kuva: Päivi Vuolle​
Hohdokkuus ja glamour, jonka ruudusta näkee, loppuu heti kameran näkökentän ulkopuolelle.​ Kuva: Päivi Vuolle​
 

Entrance to the #DolbyTheater, also open to the public yesterday. #pickup4oscars #Oscars15 #Oscar

Kuva, jonka Hitching to the Oscars (@pickup4oscars) julkaisi 22. 02ta 2015 klo 9.33 PST

Vielä gaalaa edeltävänä iltana tavalliset ihmiset pääsivät näkemään punaisen maton valmisteluja hyvin läheltä. Hollywoodin Dolby Theatren eteen oli aidattu pieni alue, jonka sisällä isoja Oscarin näköispatsaita kiillotettiin ja punaista mattoa puunattiin seuraavan päivän tähtisadetta varten.

Erään vartijan erheen takia pääsin myös tallustelemaan punaiselle matolle ja räpsimään selfieitä pariksi minuutiksi, kunnes vartijajoukko tuli hätistelemään minut pois paikalta. Tämä oli varmastikin lähimmäs mitä koskaan tulen tuota kultaista patsasta pääsemään. 
 
Seuraavana aamuna alue oli aidattu ja poliisein kuorrutettu usean korttelin alueelta. Ei siis toivoakaan pääsystä Dolby Theatren läheisyyteen, saati punaiselle matolle. Mutta koska aikomuksenani oli päästä paikalle limusiinin kyydillä, ei tämä minua juuri haitannut. Pynttäydyin siis iltapukuuni ja suuntasin tien varteen, jota limusiinit paikalle ajavat. 
Mikäli tähtiä haluaa nähdä, se onnistuu edelleen parhaiten omalta kotisohvalta käsin.
Pahvinen lappu kainalossa parhaimpiini pukeutuneena seisoin kaatosateessa katselemassa toinen toisensa jälkeen ohiajavia limusiineja ja hyvin pian totesin pyrkimykseni olevan juuri niin mahdoton kun sen aluksi ajattelinkin olevan. Siirryin sisätiloihin aivan Dolby Theatren vieressä sijaitsevaan Mel's Dineriin (juuri se Beverly Hills 90210 sarjasta tuttu) tuijottamaan tapahtumaa ruudusta ja juomaan pirtelöä.

Se siitä hohdokkuudesta, tämän saman olisin voinut tehdä kotoakin käsin. Lohduttauduin kuitenkin ostamalla turistikaupasta itselleni oman Oscar-näköispatsaan.

 

And this is where stars will walk tonight following my footsteps! - Lotta #pickup4oscars

Kuva, jonka Hitching to the Oscars (@pickup4oscars) julkaisi 22. 02ta 2015 klo 9.34 PST

 

I got this far without making a winning perfomance or a movie. Benefits of being a journalist! - Lotta #pickup4oscars

Kuva, jonka Hitching to the Oscars (@pickup4oscars) julkaisi 22. 02ta 2015 klo 9.31 PST


Päivänä jolloin kaikki maailman silmäätekevät ovat kerääntyneet yhteen paikkaan, sitä jotenkin olettaisi näkevänsä edes vilaukselta Angelina Jolien puvun tai Bradley Cooperin takaraivon, mutta tähdet ovat juuri niin kaukana tavallisesta tallaajasta, kuin sitä aina on ajatellutkin. Eilen jopa hieman kauempana kuin yleensä.

Vaikka sitä oli paikalla 50 metrin päässä ihmisistä, jotka koko maailma tuntee, sitä oli silti niin kovin kaukana. Se hohdokkuus ja glamour, jonka ruudusta näkee, loppuu heti kameran näkökentän ulkopuolelle. 

Suosittelen siis lämpimästi palkintogaalojen katsomista ja juhlahumusta nauttimista paikan päällä, mutta mikäli tähtiä haluaa nähdä, se onnistuu edelleen parhaiten omalta kotisohvalta käsin.

Lotta Stenroos