Venäjän pelien alkulämmittelyissä raikaa sotalaulu – Kovaltshukin toiveesta

Ilja Kovaltshuk. Kuva: EPA​
Ilja Kovaltshuk. Kuva: EPA​

Tänään jääkiekon MM-kisoissa kohtaavat illalla Venäjä ja Suomi. Pelin tiimellystä ja alkulämmittelyjä tahdittaa DJ Michal Pácalt, joka paljasti työnsä saloja Ylelle viikonloppuna.

Hän kertoo muun muassa, että soittolista muuttuu joka peliin ja ääneen pääsevät myös pelaajien biisitoiveet. Tai siis Venäjän suhteen yhden pelaajan biisitoive.

 Se onkin mielenkiintoista. Saan soittaa vain yhtä toivebiisiä venäläisille alkulämmittelyissä. Soitan vain Katjushaa, joka on Ilja Kovaltshukin valinta. Minulla ei ole kenenkään muun kappaleita. He varmaan ajattelevat, että meillä on venäläinen sankari Ilja Kovaltshuk, joka pitää venäläisestä musiikista ja se on siinä, hän kertoo.

Katjusha kertoo tytöstä, joka kaipaa armeijassa olevaa miestään. Suosittu laulu on peräisin toisen maailmansodan ajalta.

No entäpä sitten suomalaispelaajien biisitoiveet? DJ tuskailee, kuinka vaikeaa on löytää suomalaisia lauluja. Hän kertoi lauantaina, kuinka muun muassa Topi Jaakola oli toivonut Jay Z:n biisiä alkulämmittelyihin.

– Olin pettynyt, kun suomalaispelaajat eivät antaneet suomalaista musiikkia alkulämmittelyihin. Jay Z ei ole tyypillinen suomalaisartisti ja Pekka Rinne halusi Neil Youngia.
 
Pácaltin oma suosikki suomalaisista kappaleista on todellinen ysäriklassikko, joka raikaa usein hallissa – Loituman versio levan Polkasta, jonka juuret yltävät 1930-luvulle.

– Pidän Loitumasta, koska se (Ievan Polkka) oli todella kuuluisa biisi Tshekissä muutama vuosi sitten, hän sanoo.

Michal Pácaltia haastatteli Ostravassa Yle Urheilun toimittaja Teemu Tammilehto.