Twin Peaks ilman David Lynchiä on kuin...

​Kuva EPA, kuvankäsittely Kioski.​
​Kuva EPA, kuvankäsittely Kioski.​

"See you in 25 years", sanoi Laura Palmer Twin Peaksin viimeisessä jaksossa. Kulttisarjan pilotin ensiesityksestä on tänään kulunut 25 vuotta. Viime syksynä ohjaaja David Lynch kertoi Twitterissä, että sarjalle on tulossa jatkoa. 

No, eihän se mennyt kuten piti. Lynch kertoi ikävän uutisen viime sunnuntaina: miltei puolentoista vuoden neuvottelujen jälkeen ohjaaja ja tv-kanava Showtime eivät olleet päässeet yhteisymmärrykseen budjetista, ja sarja aiotaan tehdä näillä näkymin ilman Lynchiä.

 

Dear Facebook Friends, Showtime did not pull the plug on Twin Peaks. After 1 year and 4 months of negotiations, I left...

Posted by David Lynch on 5. huhtikuuta 2015

Showtime reagoi Lynchin ilmoituksen jälkeen uudelleen ja kertoi haluavansa jatkaa neuvotteluja.

Lynch ja sarjan toinen luoja Mark Frost ovat käsikirjoittaneet yhdeksän jaksoa Twin Peaksin kolmatta tuotantokautta, jonka oli tarkoitus valmistua ensi vuonna.

Ajatus Twin Peaksin tekemisestä ilman Lynchiä ei kelvannut faneille – eikä myöskään sarjan alkuperäisnäyttelijöille. He tukevat ohjaajaansa ja tekivät yhdessä äskettäin julkaistun videon.

Twin Peaks ilman David Lynchiä on kuin...??

Laura Palmerin isää näytellyt Ray Wise ilmaisi Twitterissä tukensa Lynchille:

Fanisivusto Welcome To Twin Peaksin Facebookiin perustamassa, tälle päivälle päivätyssä vuosijuhlatapahtumassa on yli 70 000 osallistujaa. Tapahtuma oli luvannut myös osallistujille "erikoislahjan" tänään, joka kuitenkin jouduttiin perumaan.

Tänään koko sivusto sulkeutui ja kehotti faneja kirjoittamaan vetoomuksen Lynchin puolesta.

​Kuvakaappaus welcometotwinpeaks.com 8.4.2015​
​Kuvakaappaus welcometotwinpeaks.com 8.4.2015​

Twitterissä keskustelu käy kuumana tunnisteilla #SaveTwinPeaks ja #NoLynchNoPeaks.

Twin Peaks esitettiin Suomessa ensimmäisen kerran keväällä 1991. Sen jälkeen sitä on esitetty uusintoina useaan kertaan. Sarjasta on tehty lisäksi elokuva ja useita kirjoja. Sarjan unenomainen mystiikka inspiroi edelleen erilaisia taiteentekijöitä. Sarjan fanitaidekin on omaa luokkaansa – tässä esimerkkejä Pinterestistä.

Perinteisen tv-sarjan sijaan Twin Peaksista voi puhua jo kokonaisena sukupolvikokemuksena.

Sinäkin siellä - katsoitko sarjaa liian nuorena ja sait tämän miehen kasvot painajaisiisi vuosikausiksi? Myönnä pois. Niin minäkin.