Tuntemattomien Twitter-kohtaaminen tuotti sävellyksen!

Making of #uutispolkka -twiittini oli tarkoitettu vitsiksi. Uutispolkka sinänsä on käsite, koska aika monella nykyisellä ja entisellä uutisten lukijalla on - tai on ollut - polkkamallinen tukka. Sitä on helppo käsitellä ja se muuntuu tarvittaessa moneksi. 

Säveltäjä ja muusikko Pasi Lyytikäinen ymmärsi uutispolkan siten kuin vain säveltäjä voi ymmärtää.

Polkka on nopea, tasajakoinen tanssi, jonka alkuperäinen nimi pulka tarkoittaa lyhyttä tai puolta askelta. Uutispolkka yhdistääkin siis sanana kaksi toisilleen täydellisesti sopivaa käsitettä: uutinen ja polkka. Uutinen kun on usein lyhyt, informatiivinen, iskevä ja tiivistetty kertomus jostakin yllättävästä ja ennalta-arvaamattomasta tapahtumasta. 

Tadaa! Tässä on Uutispolkka:

​Säveltäjä Pasi Lyytikäisen Uutispolkka, alku​
​Säveltäjä Pasi Lyytikäisen Uutispolkka, alku​

Näin sosiaalinen media - tässä tapauksessa Twitter - saattoi yhteen kaksi toisilleen tuntematonta ihmistä, joista toisen twiitti aiheutti inspiraation ja tuotti jotakin yllättävää - ja hauskaa! Mutta osaatko kuulla sävellyksen korvillasi näistä nuoteista? Se taito on joillakin.

Ja tässäpä onkin kapellimestari Atso Almila oivaltanut paitsi sävellyksestä, myös uutisesta jotakin olennaista. Uutinen on tosiaan toisteinen. Sanoinko jo että toisteinen? Uutiset eivät lopu koskaan. Eräs jo edesmennyt tuottajani kuvaili uutisen olevan kuin sipuli: Siinä on monen monta kerrosta, joita kuorimalla päästään syvemmälle ja syvemmälle ytimeen.