Teostokin nauroi parodiasivustolle – katusoittoon suunnitteilla uusi lupa

Somessa on kuittailtu Teostolle oikein kunnolla, kun nettiin ilmestyi viikonloppuna Luvasto.org-sivusto. Sivuston tekijä ei ole ilmoittautunut, mutta sen eteen on selvästi käytetty aikaa ja vaivaa.

Kuvakaappaus Luvasto.org-sivustolta​
Kuvakaappaus Luvasto.org-sivustolta​

– Sehän on mitä mainioin ja hauskin parodiasivusto. Tuli myhäiltyä ja hymyiltyä, kertoo Teoston viestintäjohtaja Tomi Korhonen.
 
Teosto myös huomoi sivuston tuoreeltaan Twitterissä:
 


Viestintäjohtajan mielestä on vain hyvä, että aiheen ympärillä käydään keskustelua – huumoria kuulemma riittää toisellakin puolen.
 
Korhosen mukaan Teostossa on jo aikaisemmin "pyöritelty ajatusta", että se teettäisi t-paidat, joissa lukee "Tiedän mitä vihelsit viime kesänä".

– Tällaiset asiat tietysti kumpuavat meilläkin siitä, kun Teostoon liitetään usein monenlaisia mielikuvia aina lähtien mafiasta, ja niiden tarkasteleminen parodian keinoin saattaisi olla mainio juttu.

Katusoittajille kartoitetaan uudenlaista lupaa

Luvasto.org-sivusto näyttää saaneen alkunsa katusoittajiin liittyvästä keskustelusta, joka roihahti viime viikolla, kun Yle uutisoi, että katusoittolupa maksaa esityskertojen määrästä riippuen 40–100 euroa.
 
Teosto pokkasi tästä Päivän Byrokraatti -palkinnon. Talon sisällä keskustelu Korhosen mukaan jatkui.
 
– Olemme kartoittamassa taustoja sille, että pystyisimme lanseeramaan uuden, nimenomaan katusoittajille räätälöitävän luvan. Eli kyllä tämä keskustelu katusoittoon liittyen on siinäkin mielessä ollut hyvä, ja on ollut ilo huomata kuinka tärkeä aihe se on ihmisille.

Sehän on mitä mainioin ja hauskin parodiasivusto.

Tarkempia tietoa mahdollisesta uudesta luvasta Korhonen ei voi vielä antaa. Hän ei myöskään pysty sanomaan, tuleeko esimerkiksi hintoihin muutoksia ja jos tulee, milloin.

– Haemme sellaista, että katusoittajat itse kokisivat, että lupa jonka he hankkivat, olisi mahdollisimman hyvin heitä palveleva. Lähtökohtaisesti on kaikkien kannalta pelkästään positiivista, että musiikki soi.