Tänään Kioskissa: "Eikö saisi puhua ulkonäöstä kriteerinä, kun palkataan?"

Maanantaina Kioskissa puhuttiin muun muassa Lennistä.​ Mukana Rakel Liekki, Lotta Backlund, Kasper Strömman ja Jari Hanska.​
Maanantaina Kioskissa puhuttiin muun muassa Lennistä.​ Mukana Rakel Liekki, Lotta Backlund, Kasper Strömman ja Jari Hanska.​

Tämä maanantai ei ole ihan mikään ihan tavallinen, vaan Minäkin olen Lenni –päivä. Tänään lähetyksessä siis nähtiin paljetteja, tylliä ja seikkailutrikoita – poikkeuksena Kasper Strömman.

– Minä olen enemmän Lenni, kuin kukaan teistä, hän heitti.

Hän myös pohdiskeli, olisiko Lennin tapaus voinut sattua Helsingissä.

– Ai Lennin pitäisi muuttua Helsinkiin, eikä maailman pitäisi muuttua? On hienoa, että yhden somepäivityksen avulla voidaan tavallaan muuttaa maailmaa, Rakel Liekki vastasi.

Maanantain tuttuun tapaan käsittelyyn otettiin myös muita uutisaiheita viime päiviltä, ja seuraavaksi setvittiin ulkonäkökriteerejä työelämässä: USA:n korkein oikeus päätti, että Abercrombie & Fitch teki väärin kieltäytyessään palkkaamasta 17-vuotiasta Samantha Elaufia siksi, että hän käyttää huivia. Firmalla tunnetusti on omanlaisensa säännöstö työntekijöihinsä liittyen. 

– En tarkoita että saa syrjiä, mutta onko tosiaan niin että me ei saataisi ikinä puhua ulkonäöstä minään kriteerinä kun, me palkataan ihmisiä? hän pohdiskeli.

Lisäksi puhuttiin myös lihavien asemasta työelämässä.

– Ei ulkonäkö saa ikinä mikään kriteeri olla. Ja silti tällaista tapahtuu, Backlund totesi ja samalla pohdittiin aiheeseen liittyvää kaksinaismoralismia.

Entä miksi Backlundin mielestä ei ole naiskoomikkoja? Olisivatko raatilaiset valmiita osallistumaan talkoisiin? Mitä raatilaiset ajattelevat mielikuvin kuntoutumisesta?

Koko jakson voit katsoa alta: