Synnitön "Facebook" kieltää seksin ja tarjoaa Aamen-nappulan

Facegloria tarjoaa mahdollisesti tuhmuuksista vapaan some-ympäristön.​
Facegloria tarjoaa mahdollisesti tuhmuuksista vapaan some-ympäristön.​

Jos tykkäät, sano aamen!

Brasilialainen uskonnollinen some-palvelu tarjoaa hieman hartaamman tavan osoittaa innostuneisuutta Facebookin kaltaisessa ympäristössä.

Haluamme kilpailla Facebookin ja Twitterin kanssa kaikkialla! - Atilla Barros

Kesäkuussa perustettua, portugalinkielistä Facegloria-palvelua käyttää jo 100 000 henkilöä sen tiukoista käyttöehdoista huolimatta.

Jos Facebookin rajoitukset tuntuvat välillä liiallisilta, täytyy Facegloriassa kunnioittaa sääntöjä vielä tarkemmin. Käyttöehdoissa on kielletty mm. kiroileminen, eroottisen sisällön julkaiseminen ja homoseksuaalisuuteen viittaavan materiaalin julkaiseminen, kertoo BBC.

Kaiken lisäksi Facegloria on listannut 600 sanaa, joita some-palvelussa ei saa käyttää.

Perinteinen Tykkää-nappula on korvattu hieman komeampana kumahtelevana Aamen-toiminnolla.

Nettisuunnittelija ja Faceglorian yksi perustajista Atilla Barros kertoo BBC:n mukaan "synnittömän some-alustan" olevan ennen pitkää koko maailman käytössä:

– Olemme ostaneet Faceglory-domainin kaikilla mahdollisilla kielillä. Haluamme kilpailla Facebookin ja Twitterin kanssa kaikkialla, Barros uhoaa.

Facegloria ei ole ensimmäinen uskonnollisen arvomaailman pohjalle rakennettu sosiaalinen alusta. Muslimien oma Ummaland perustettiin vuonna 2013, ja tällä hetkellä sillä on noin 330 000 käyttäjää.