Suomalaisgraafikko muokkasi Disney-prinsseistä oikeita ihmisiä: Tältä he näyttäisivät

Jirka Väätäisen sormissa Disneyn Tarzan-hahmo on kokenut aikamoisen muodonmuutoksen.​
Jirka Väätäisen sormissa Disneyn Tarzan-hahmo on kokenut aikamoisen muodonmuutoksen.​

Helsinkiläisen graafikko Jirka Väätäisen Disney-prinsessahahmot levisivät kansainvälisillä sivustoilla vuonna 2011. Modernisoiduille prinsessahahmoille toivottiin jo pitkään jatkoa, ja nyt Väätäinen toteutti faniensa toiveen.

Väätäisen kädenjälki näkyy tällä kertaa tutuissa Disneyn prinssi- ja muissa miessankarihahmoissa.

 – Jossain vaiheessa olin sitä mieltä, että ei tuo mieskauneus yhtälailla kiinnosta taiteen muodossa, mutta onhan tämä yhtä hauskaa.

Prinssi Philip. Kuva: Jirka Väätäinen Aladdin. Kuva: Jirka Väätäinen Prinssi Erik. Kuva: Jirka Väätäinen Herkules. Kuva: Jirka Väätäinen Tarzan. Kuva: Jirka Väätäinen John Smith. Kuva: Jirka Väätäinen

Esimerkiksi Tarzan, prinssi Erik, Herkules ja John Smith ovat saaneet huikean muodonmuutoksen Väätäisen työpöydällä. Hän myöntää luoneensa ”vähän epärealistisen kauneuskäsityksen” mukaisia mieshahmoja.

– Kyllä mä ajattelin, että Disneyn alkuperäinen prinssiestetiikka kaipasi rinnalleen tällaisen turhan täydellisen vartalon, hulmuavat kutrit ja makuuhuonesilmät.

Disney-prinsessoja muokatessaan Väätäinen karsasti animaatiohahmojen kermakakkumekkoja. Omissa töissään Väätäinen inspiroituukin muoti- ja mallimaailman klassisemmasta tyylistä enemmän kuin Disney väreillä ja huumorillakin leikittelevistä kuvista.

– Kyllä nämä kuvat ovat sellaisia ihailunkohteita, joillaiseksi mä olen ne halunnut luodakin.

Vaikka Väätäinen onkin monien muiden tavoin kasvanut Disney-elokuvien parissa, ei hän myönnä olevansa niiden erityinen fani. Pieni merenneito -elokuvan Ursula-hahmosta alkunsa saanut harrastus tarjoaa graafikolle mukavaa ajanvietettä. 

– Se on minulle visuaalinen haaste ja hupi.