Stephen Hawking puhui yleisölle live-hologrammina, ja sitten hän sanoi jotain nerokasta

Ihan heti ei tulisi ajatelleeksi, että One Direction -poikabändin fanit kiinnostuisivat teoreettisesta fysiikasta. No, näin kävi, kiitos maailman ehkä tunnetuimman kosmologin Stephen Hawkingin.

Hawking puhui elämästään ja tieteen suurista kysymyksistä Australiassa Sydneyn oopperatalolla järjestetyssä tilaisuudessa lauantaina. Hän oli lavalla hologrammin välityksellä. Kolmiulotteinen kuva heijastettiin suorana toiselta mantereelta, hänen työpaikaltaan Cambridgen yliopistosta Englannista.

Oli keskusteltu mustista aukoista ja ihmiskunnan tulevaisuudesta (Hawkingin mielestä ihminen ei selviä hengissä seuraavaa tuhatta vuotta, ellei se kykene jättämään Maata ja matkustamaan avaruuteen), kunnes yleisöstä esitettiin kysymys, johon Hawking tokaisi: "Viimeinkin kysymys jostakin tärkeästä".

Siinä universumissa Zayn on yhä One Directionissa.

Kysymys kuului, millaisia kosmologisia seurauksia on sillä, että Zayn Malik jätti One Directionin ja rikkoi samalla miljoonien teinityttöjen sydämet.

– Minun neuvoni kelle tahansa sydämensä särkeneelle tytölle on, että kiinnitä erityistä huomiota teoreettiseen fysiikkaan. Koska jonakin päivänä meillä voi hyvinkin olla todisteita rinnakkaisista universumeista. Ei olisi mahdoton ajatus, että jossakin oman universumimme ulkopuolella on toinen, erilainen universumi. Ja siinä universumissa Zayn on yhä One Directionissa, Hawking sanoi.

Kansainvälinen viihdemedia on nyt luonnollisesti innoissaan: Hawkingin puheenvuorosta kertovat mm. E!-online, Hollywood Life, Vanity Fair, People Magazine ja Entertainment Tonight.