Sebastian Tynkkynen avoimena: Ristiriidat Soinin kanssa alkoivat viime kesänä

Sebastian Tynkkynen oli ulkomailla, kun hän huomasi elämää mullistavan sähköpostin. Sähköpostissa kerrottiin, että hänet oli erotettu perussuomalaisista. Sebastian Tynkkynen on tänään Kaarle Hurtigin vieraana. Näin he puhuivat ennakkoon asioista.

MITÄ OIKEIN TAPAHTUI?

Sebastian Tynkkynen: Sain vasta sunnuntaina tietää, että oon erotettu puolueesta. Siinä oli ehtinyt olla vasta Nuorten Pohjoismaiden neuvosto ja Pohjoismaiden Neuvosto ois ollut vielä. Mutta kun tää tilanne oli päällä, niin oli paljon helpompi tulla hoitamaan sitä Suomeen. Oli niin tuskasta sieltä hoidella. Kun löysin sen viestin sähköpostitulvasta, niin tajusin heti, että tää saattaa olla isomman porukan juttu ja aattelin tulla takaisin hoitamaan asiaa.

PÄÄTÖS LÄHTEÄ SOINIA VASTAAN

ST: Mä luulen, että se oli kesällä, kun alettiin puhua Kreikan kolmannesta tukipaketista.

ST: Soini sanoi, että siihen mennään mukaan ja ei haluta olla rintamakarkureita, niin se oli semmonen hetki, koska siinä oli 100% ristiriita. Soini ja koko puolue oli varmaan 5 vuotta puhunut tukipaketteja vastaan. Musta tuntu käsittämättömältä, että se yhessä hetkessä muuttu.

TYNKKYSEN KANSALLISMIELISYYS

Yhteisöllä pitää aina olla mahdollisuus päättää asioistaan ja omasta kohtalostaan oli se joku intiaaniheimo tai Suomen kansa.

ST: Kansallismielisyys ydimmillään on yhteisöllisyyttä. Mä nään, että yhteisöllä on ensisijaisesti vastuu itsestään ja toistensa huolehtimisesta ja tavallaan tämmönen federalismi rikkoo sitä kuvioita. Yhteistyö on hyvä, mutta yhteisöllä pitää aina olla mahdollisuus päättää asioistaan ja omasta kohtalostaan oli se joku intiaaniheimo tai Suomen kansa. Mitä kauemmas me viedään mahdollisuus vaikutaa, sitä passivoivampaa se on. 

PERUSSUOMALAISET JA RASISTINEN PUHE

KH: Mulla on vilpitön kokemus, että perussuomalaiset on osaltaan kasvattanut vähemmistöön kohdistuvaa syrjintää ja rasistista puhetta. Esim. Soinin kutsuttua plokissaan Suomen Kuvalehden kirjoittajaa mambojamboksi, niin sille tuli seuraavan yön aikana tappouhkausia. Se ei ole millään tavalla Soinin syytä, mutta siitä kultuurista on kummunnut maailma, jossa on ok puhua neekeristä ja on ok puhua rumasti maahanmuutajista ja tehdä stop rajalle -mielenosoituksia, joissa on tosi aggressiivinen henki hädänalaisia ihmisiä kohtaan. Tuntuuko perussuomalaisten diskurssi susta pahalta?

Meillä on enemmän ulostuloja kuin muilla puolueilla ja ne on tosi vastenmielisiä.

ST: Meillä on enemmän ulostuloja kuin muilla puolueilla ja ne on tosi vastenmielisiä.

ST: Kaikista iljettävin mitä on ollut, niin oli Olli Sademies, joka puhui afrikkalaisten miesten kastraatiosta. Miten voi olla mahdollista? Ja hänethän erotettiin puolueesta. Perussuomalaiset on aika uusi puolue ja siinä on paljon kansanmiehiä, jotka sanoo asiat ihan samalla tavalla Facebookissa, kun vaikka saunan puolella missä miehet juttelee ja sieltä tulee suoraa tekstiä. Nyt tulee läpinäkyväksi se minkälainen meiän kansa on, ja että meillä on liikaa ennakkoasenteita. Se on tullut näkyväksi perussuomalaisten kautta.

TYNKKYNEN IMMOSKOHUSTA

ST: Monikulturismi on oikeesti painajainen.

Monikulturismi on oikeesti painajainen.

KH: Jos pitäisit paitaa jossa lukee, että monikulturismi on painajainen. Mitä sä tarkoittaisit sillä?  

ST: No se tarkottaa sitä, että musta on ongelmallista, että valtio tukee julkisen keinoin erilaisia arvoja, normeja ja järjestelmiä saman alueen sisällä. Se ei vaan toimi.

KH: Et usko, että erilaiset arvot ja normit voi elää samalla alueella?

Musta kahta normijärjestelmää ei voi olla samaan aikaan.

ST: Voi elää, mutta että valtio tukisi vastakkaisia arvoja ja normeja, on ongelmallista. Vaikka just tää, että vaikka mitä Sasikin sanoi, että Sharia-laki käyttöön Suomessa. Se sotii musta meiän ihmisoikeuskäsitystä ja suomalaisia lakeja vastaan. Musta kahta normijärjestelmää ei voi olla samaan aikaan. 

TYNKKYNEN OMASTA BISEKSUAALISUUDESTAAN

KH: Sä oot puhunut biseksuaalisuudesta julkisesti, niin ootko sä saanut uskonnollisissa piireissä paskaa siitä?

ST: Arvaa...

KH: Millä tavalla?

ST: Täytyy miettiä, kun siitä on niin pitkä aika. Enää ei hirveesti tuu.

ST: Tavallaan ihmisten asenteet on muuttunu hirveesti. Ennenhän ihmiset vastusti jo sitä, että on homoseksuaalisesti tai biseksuaalisesti suuntautunut. Kun olen pystynyt puhumaan siitä asiasta hyvin ja avoimesti ja vastannut kaikkiin kysymyksiin, niin musta tuntuu, että ihmisille on valjennut seurakuntapiireissä, että ei siinä ole vikaa, että ihminen on suuntaukseltaan jotain. Asia, jolle hän ei voi itse yhtään mitään, ja josta ei voi päättää, niin ei siinä voi olla mitään väärään. Sen vuoksi tää keskustelu on hiljentynyt ja siitä on tullut ihan ok juttu.

Pidän uskovaisten homojen yksityistä FB-ryhmää ja siellä me käydään keskusteluja aika paljon.

ST: Pidän uskovaisten homojen yksityistä FB-ryhmää ja siellä me käydään keskusteluja aika paljon.

KH: Onko siellä vanhoillislestadiolaisia?

ST: Siellä on varmaan kaikista mahdollisista, voit kuvitella.

MITÄ NYT TYNKKYNEN?

ST: Jos tää menee parhaimmalla mahdollisella tavalla, niin silloin me pystytään käymään tosi huolellinen keskustelu puolueen toimintatavoista ja politiikasta. Ja tämmöselle olisi ollut ihan hirvee tarve jo pidemmän aikaa.

Pahin mahdollinen skenaario on toisinpäin, että nyt tapahtuu vaiennus.

ST: Pahin mahdollinen skenaario on toisinpäin, että nyt tapahtuu vaiennus. Oikeestaan sen jälkeen en usko, että kukaan uskaltaa samalla tavalla lähteä käymään näitä keskusteluja, kun on tämmönen ennakkotapaus.

Kaarlen Maailma tänään TV2 klo 19.30. Vieraana Sebastian Tynkkynen ja Jari Hanska.