Salametsästi leijonan – nyt internet nylkee metsästäjän

Cecil-leijona etualalla. Yhdysvaltalaismies maksoi reilut 50 000 dollaria tämän leijonan salametsästyksestä. Kuva: EPA.​​​
Cecil-leijona etualalla. Yhdysvaltalaismies maksoi reilut 50 000 dollaria tämän leijonan salametsästyksestä. Kuva: EPA.​​​

Walter James Palmer – internetin vihatuin mies. Kaikki alkoi siitä, kun Palmer matkusti Zimbabween ja tappoi leijonan. Ensin leijonaa ammuttiin jalkajousella, sitten sitä jäljitettiin tuntikausia ja lopulta ammutiin kuoliaaksi. Leijonan nyljetty ja päätön ruumis löytyi Hwangen kansallispuistosta, vaikka sen seurantapanta oli yritetty tuhota.

Pian selvisi, että tapettu leijona oli hyvin tunnettu ja rakastettu yksilö, 13-vuotias Cecil. Lisäksi selvisi, että kyseessä epäillään olevan salametsästys. Palmer oli maksanut noin 50 000 dollaria paikallisille oppaille metsästysluvasta. Paikallisia odottaa oikeudenkäynti ja myös hammaslääkäriä etsitään.

Uutinen levisi maailmanlaajuisesti.

Nyt Palmer itse nyljetään sosiaalisessa mediassa. Twitter roihuaa ja #CecilTheLion sekä #WalterPalmer vilisevät silmissä. Uutisotsikot raikaavat. Eikä tässä todellakaan kaikki. Hammaslääkäri Palmer on nyt joutunut sulkemaan hammaslääkäriklinikkansa sekä Facebook-sivunsa. Klinikan oven taakse on jätetty pehmoleluja ja kyltti "Olet pelkuri ja tappaja!"

​

Melko rankkaa meno on ollut muun muassa Yelp-sivultolla, joka on tarkoitettu palveluksi jonka kautta voi etsiä erinäisiä palveluita tai yrityksiä läheltä. Nyt Palmerin yrityksen kohdalla ei näytä niin sanotusti edustavalta: Ihmisiä kehotetaan boikotoimaan hammaslääkäriä ja sivustolla on julkaistu kuvia Palmerista sekä nyljetystä Cecilistä.

Lisäksi internetissä leviää kuvia Palmerin muista metsästetyistä eläimistä.

Myös monet tunnetut henkilöt ovat arvostelleet Palmerin tekoa - Jimmy Kimmel on yksi heistä.

Palmer on antanut tapauksesta myös lausunnon julkisuuteen, joka ei erityisemmin ole sammuttanut ihmisten raivoa.

– En tiennyt, että ampumani leijona oli tunnettu, paikallinen suosikki ja että se oli mukana tutkimuksissa, ennen kuin metsästyksen lopussa, Palmer muun muassa sanoi antamassaan lausunnossa.

Hän myös sanoi, että luuli metsästyksen olleen laillineen ja luottaneensa paikallisiin oppaisiin.Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Palmer on painunut maan alle kohun keskellä.

Lähteet: Yle Uutiset, CNN, The Quint, Bored Panda, BuzzFeed, Yelp, Huffington Post.