Riku Rantala ja #toimigate: ”Kertoo kuinka spedeä jengiä on eduskunnassa”

Riku Rantala Kioskin vieraana maanantaina. Kuvakaappaus.​
Riku Rantala Kioskin vieraana maanantaina. Kuvakaappaus.​

Kioskin Rakel Liekin vieraana tänään ajatuksiaan tuulettivat Riku Rantala, Musta Barbaari ja Jari Hanska ajankohtaisista aiheista. Ensimmäisenä käsittelyssä oli tämän päivän kuuma peruna #toimigate, eli poliitikko Toimi Kankaanniemen (ps.) kärähtäminen seksiviestittelystä.

Lynkkausmentaliteetti mietitytti ja Rakelin tänään tuoma näkökulma Kankaanniemen seksiviestittelystä leimautti ajatuksia ilmoille. 

– Joku raja pitää vetää, kuinka äijää pitää kölin alta vetää, Riku Rantala sanoi mutta otti esiin myös taannoisen eduskunnan ahdistelukohun lisäten:

– Kertoo että v*tun spedeä jengiä on eduskunnassa. Käsittämättömiä spedejä on meitä johtamassa, mutta sehän on vain meidän syy.

Seksuaalisen häirinnän toteutuminen tapauksessa jäi keskustelussa hieman epäselväksi mutta yleisesti Kankaanniemen oman aseman käyttö mietitytti.

– Hänellä (Kankaanniemi) on vahva asema puolueessaan ja hän on käyttänyt hierarkista asemaansa väärin ja asettanut nämä naiset hankalaan tilanteeseen. Inhottavaan välikäteen, sanoi Jari Hanska.

Tätä myös pohdiskeli värikkäin sanankääntein Rantala:

Myös seksiviestittely ja siitä kärähtäminen ihmetytti:

– Näyttää siltä että vanhemmat sedät eivät ole a) oikein messissä miten pitää käyttää teknisesti näitä välineitä, ettei jää kiinni ja sitten b) että ihan mikä on sopivaa ja mikä ei, Rantala sanoi. 

– Miksi taas tulee tyyppi joka pyrkii moralismilla ratsastamaan ja tekemään politiikkaa, niin miksi tällaiset tyypit jää usein itse kiinni, hän lisäsi.

– Niin, ehkä keski-ikäiset poliitikot tarvitsevat neuvoja, Liekki heitti.

Katso koko keskustelu alta – mielenkiintoista puhetta myös tasa-arvosta ja Nepalin maanjäristyksestä.