Juho Eerola valmis muuttamaan perustuslakia

Juho Eerola Kioskin vieraana 27.2.2015​
Juho Eerola Kioskin vieraana 27.2.2015​

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Juho Eerola on valmis muuttamaan perustuslakia, jotta perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen ohjelma voidaan toteuttaa. 

Perussuomalaisten vajaa kuukausi sitten julkaistussa maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa esitetään, että toimeentulotuen varassa elävät maahanmuuttajat eivät saisi muuttaa maan sisällä, mikäli haluavat säilyttää tukensa. "Toimeentulo- ja asumistukien tulee olla sidottuja siihen, että tulija asuu siinä paikassa, joka hänelle on osoitettu", ohjelmassa sanotaan. 

Kioskissa 27. helmikuuta 2015 vieraana ollut Eerola pitää edellä mainittua ohjelman kohtaa tärkeänä kotoutumisen edistämisen kannalta. Sen voidaan kuitenkin nähdä rikkovan perustuslain yhdeksättä pykälää, joka menee näin:

"Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa."

Mm. kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin ja valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen pitävät liikkumisvapautta rajoittavaa kohtaa perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa perustuslain vastaisena.

Juho Eerola puhuu Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisesta ohjelmasta (Kioski 27.2) from Yle Kioski on Vimeo.