Punavuori on perussuomalaisten keskittymä

Helsingin kantakaupunkia ja erityisesti Punavuorta on viime päivinä kuvailtu kaupunginosana, joka on kaukana perussuomalaisista arvoista. Muun muassa puolueen puheenjohtaja Timo Soini puolusti kohuissa ryvettynyttä kansanedustaja Teuvo Hakkaraista väittämällä Iltasanomissa, että tämä on tuonut "maahan paljon enemmän ulkomaanvaluuttaa kuin Punavuoren punavihreät punaviininjuojat."

Todellisuudessa Punavuori ja sen ympäristö ei kuitenkaan ole vain punavihreiden hipstereiden keskittymä, sieltä löytyy perussuomalaisillekin merkittäviä paikkoja.

Perussuomalaisten puoluetoimisto sijaitsee Punavuoren ja Kaartinkaupungin rajalla Yrjönkadulla. 

Helsingin Perussuomalaisten Nuorten Ryhtiliike kokoontuu hietalahtelaisessa ravintolassa Punavuoren välittömässä läheisyydessä. Aiemmin Ryhtiliike kokoontui Punavuoren ytimessä Annankadulla sijaitsevassa olutravintolassa, jossa on myös vuosia kokoontunut Hommafoorumin Helsingin Hommakerho.

Punavuoren vieressä sijaitsevassa Ullanlinnassa Tarkk'ampujankadulla asui puolueen jo edesmennyt ääniharava Tony Halme. Hieman etelämpänä hienostoalueena pidetyssä Eirassa asuu liikkeen keskeinen toimija Jussi Halla-aho.