Poliittiset nuorisojärjestöt tuomitsivat väkivallan – mutta missä ovat perussuomalaiset ja vasemmisto?

Kuvakaappaus Vasemmistonuorten Facebook-sivulta.


Poliittiset opiskelija- ja nuorisojärjestöt ovat tuominneet väkivallan ja uhkailun tänään julkaisemassaan yhteiskannanotossaan.

Kannanotossa järjestöt ilmoittavat, etteivät ne "hyväksy suuntaa, jossa oikeus otetaan omiin käsiin ja väkivaltaan vastataan väkivallalla". Tekstissä tuomitaan myös uhkaava retoriikka ja ääriajattelulla flirttailu.

Yhteiskannanotton allekirjoittivat kaikki järjestöt Perussuomalaisia Nuoria ja Vasemmistonuoria lukuunottamatta.

Miksi?

"Meitä ei kiinnosta, miltä suunnalta väkivalta tulee"

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen mukaan kannanotossa viitataan kansanedustaja Olli Immosen kirjoituksiin tavalla, jota järjestö ei voi allekirjoittaa.

– Kannarissahan sanotaan, että uhkaava retoriikka ja ääriajattelulla flirttailu ovat kohonneet otsikoihin, ja tämä on ihan suora viittaus kansanedustajaamme, Tynkkynen sanoo.

Hän korostaa, ettei Immonen kehottanut väkivaltaan. Siksi kannanotto vahvistaa Tynkkysen mukaan väärää mielikuvaa.

– Sen sijaan väkivallan tuomitsemme jyrkästi. Emme vain poliittista väkivaltaa vain kaiken väkivallan. Meitä ei myöskään kiinnosta, miltä suunnalta väkivalta tulee. Kannarissa on lähdetty määrittelemään, että on oikeistolaista ja vasemmistolaista väkivaltaa, mutta meidän mielestämme väkivalta on aina ainoastaan väkivaltaa.

"Suomessa on vain yksi poliittinen toimija, joka käyttää väkivaltaa keinonaan"

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi puolestaan toteaa, ettei kannanotto tuomitse riittävän voimakkaasti kansallissosialistisen Suomen vastarintaliikkeen (SVL) väkivallantekoja.

– Kannanotossa oli paljon sellaisia asioita, jotka me allekirjoitamme ja joista olemme samaa mieltä. Kuitenkin se vie huomiota siitä pääasiasta, että tällä hetkellä Suomessa on vain yksi poliittinen toimija, joka käyttää väkivaltaa keinonaan. Se on Suomen vastarintaliike, Ahlakorpi sanoo.

Ahlakorven mielestä kannanotossa on lisäksi niputettu yhteen vandalismi ja ihmisiin kohdistuva väkivalta. Ne eivät hänen mukaansa ole rinnastettavissa.

– Molemmat ovat toki tuomittavia, mutta niistä ei voi puhua ihan samana.