Miltä sinusta tuntuisi olla ilman paikkaa minne mennä? Rakel kokeilee – kysy mitä haluat

Suomessa on 7500 asunnotonta. Tutkimusten mukaan nuoret ajautuvat asunnottomiksi muita ikäryhmiä herkemmin, joka neljäs asunnoton on alle 25 -vuotias. Mutta miltä tuntuu kun ei ole paikkaa minne mennä?

– Asunnottomuus on yksi niistä asioista, joita me keskiluokkaiset kermaperseet emme ymmärrä, koska katsomme sitä ulkopuolelta. Siksi pintaraapaisen sitä miltä tuntuu, kun ei ole paikkaa minne mennä, kertoo Kioskin toimittaja Rakel Liekki.

Rakel jättää avaimet, puhelimen ja lompakon toimitukseen Kioskin suorassa ensimmäisessä lähetyksessä tänään maanantaina ja palaa tiistaina lähetykseen kertomaan, miltä vuorokausi ilman kotia, rahaa ja mahdollisuutta pitää yhteyttä läheisiin tuntui.

Voit lähettää Rakelille kysymyksiä Instagram-videona tai Twitterissä. Käytä tunnisteita #ilmankotia ja #ylekioski tai sähköpostitse osoitteeseen kioski@yle.fi.

Rakel vastaa kysymyksiin Kioskin suorassa lähetyksessä TV2:lla tiistaina 20.1. 19.30. Lähetyksessä pohdimme myös asiantuntijoiden avustuksella, mitä ihminen oikeasti tarvitsee selviytyäkseen.