Piinaava odotus on ohi, Sillan kolmas kausi alkaa tänään – ja tämä siitä tiedetään

Tämä juttu sisältää mahdollisia spoilereita menneistä ja tulevista Sillan kausista. Etene omalla vastuullasi.

Saga Noren

Silta-fanit kaikkialla, iloitkaa! Pitkään odotettu kolmoskausi alkaa tänään sunnuntaina TV1:ssä klo 22. Suomifaneja hellitään vielä erityisesti, kun jaksot nähdään myös meillä viiveettä samaan aikaan Ruotsin kanssa.

Tämä tiedetään kolmannesta kaudesta:

Silta, kolmas tuotantokausi

Kauden virallinen esittelyteksti kuuluu näin:

"On kulunut vuosi siitä, kun ruotsalainen rikospoliisi Saga Norén toimitti tanskalaisen työtoverinsa Martin Rodhen vankilaan murhasta. Nyt Saga kaipaa ystäväänsä, mutta on vakuuttunut, että teki oikein. Uusien murhien takia Sagan yhteistyö Tanskan poliisin kanssa alkaa jälleen."

Kolmannella kaudella tutustumme myös uusiin hahmoihin:

Claes (Näyttelijä Reuben Sallmander) Freddie (Näyttelijä Nicolas Bro) Lin (Näyttelijä Maria Kulle) Lise (Näyttelijä Sonja Richter) Henrik (Näyttelijä Thore Lindhardt)

Sagan taustoja avataan lisää

Sillan pääkäsikirjoittaja Hans Rosenfeldt vastaili Sillan Facebook-sivulla fanien kysymyksiin elokuussa. Rosenfeldt paljasti, että uudella tuotantokaudella opimme lisää Sagan menneisyydestä ja tapaamme jälleen Sagan äidin.

Martinin kohtalo on mysteeri

Rosenfeldtilta udeltiin luonnollisesti paljon sarjan toisesta päähenkilöstä Martin Rodhesta. Näyttelijä Kim Bodnian poistuminen sarjan näyttelijäkaartista on herättänyt joukon huhuja riidoista ja erimielisyyksistä. 

– Martinia ei päätetty poistaa sarjasta. Ei vain syntynyt yhtenäistä ajatusta siitä, miten hahmo olisi kolmannella kaudella mukana ja niinpä Kim Bodnia päätti, että siirtyy mieluummin muihin projekteihin. Tilanteeseen ei liittynyt sen kummemmin draamaa, Rosenfeldt kuitenkin vakuutteli Facebookissa.

MUTTA. Pääkäsikirjoittaja heittäytyi arvoitukselliseksi, kun fani kysyi, mainitaanko Martinia kolmannella kaudella lainkaan. 

Kuvakaappaus Sillan Facebook-sivulta.

Ensimmäinen jakso Sillasta nähdään siis TV1:ssä klo 22. Ensimmäinen kohtaus on katsottavissa jo nyt, ja se on taattua Siltaa.

The Bridge III Sneakpeak

EXCLUSIVE SNEAKPEAK ON THE BRIDGE SEASON 3! You have worked hard the past couple of days on extrapolating seconds from the very first scene on The Bridge III. Close to 120 out of 165 seconds have been unlocked through liking, sharing and commenting on the previous posts. We really shouldn't reveal the last 45 seconds... or should we? Of course we should! You - our amazing and most loyal fans on Facebook! - need a special thanks for the support over the years. Therefore, the last 45 seconds ARE included. Stay tuned. We have some exciting competitions coming up next week where you can win tickets for the season premiere in Malmö on the 14th of September together with the entire cast. Instagram: 'thebridge_official' :)

Posted by Bron - Broen - The Bridge on 30. elokuuta 2015

Syyssunnuntait siis pelastettu! Jos et ehdi katsomaan jaksoja sunnuntaisin, kaikki jaksot ovat katsottavissa myös Yle Areenassa 30 päivää:

Siis mikä Silta?

  • Vuonna 2011 ensi-iltansa saanut ruotsalais-tanskalainen huippusuosittu rikostrillerisarja, jonka nimi tulee Ruotsin ja Tanskan yhdistävästä Juutinrauman sillasta. 
  • Sillan suosituin hahmo on päähenkilö Saga Norén, ruotsalainen lääninrikospoliisi. Saga on työlleen omistautunut etevä poliisi, mutta sosiaalisesti kömpelö.
  • Suomessa Yle on esittänyt Sillan kaksi ensimmäistä tuotantokautta, ja nyt vuorossa on kolmas. Silta löytyy myös Netflixistä.
  • Kaudessa kerrotaan yksi laaja tarina. Yhdessä kaudessa on 10 n. tunnin mittaista jaksoa.
  • Sarjan oikeudet on myyty 160 maahan. Yhdysvalloissa sarjasta on tehty versio The Bridge, joka sijoittuu Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle. Euroopassa sarjasta on puolestaan tehty Iso-Britanniaan ja Ranskaan sijoittuva The Tunnel.