Naisia häiriköinyt törkysomettaja persunuorten "feminismiseminaarin" puhujana – Järjestäjä: "Kuvittelisin ettei haittaa, jos hän tekee itsestään pellen"

Näin Timo Hännikäinen toivottaa hyvää naistenpäivää Facebook-sivunsa tykkääjille.

Helsingin Perussuomalaisten Nuorten järjestämä seminaari feminismistä kuohuttaa sosiaalisessa mediassa. Vaikuttaa siltä, että tilaisuus saattaa kuivua kokoon ennen kuin se ehditään edes järjestää marraskuussa. 

En ymmärrä minkälaisen uhan Pyykkönen ja Linja-aho näkevät Hännikäisessä. -Jarmo Keto

Feminismi-seminaariksi nimettyyn tilaisuuteen on kutsuttu puhujaksi kirjailija Timo Hännikäinen, joka on aiemmin profiloitunut muun muassa väkivaltaa kokeneiden naisten järjestön Naisten linjan ja Naisasialiitto Unionin Facebook-sivuja trollanneeksi törkyhäiriköksi.

Viime juhannusaattoyönä Hännikäinen kirjoitti keskellä yötä järjestöjen Facebook-sivuille muun muassa seuraavia viestejä: "vetäkää vittu päähänne. ja syvälle. panen teitä perseeseen", "miksette mainosta thaihierontapaikkoja sivuillanne" ja natsitervehdyksen "Sieg Heil". Myöhemmin hän pahoitteli tekoaan.

Helsingin PS-nuorten Feminismi-seminaarissa on muitakin erikoisia piirteitä: Puhujiksi kutsutut Vesa Linja-aho ja Naisasialiitto Unionin pääsihteeri Milla Pyykkönen kertoivat maanantaina Kioskille, ettei heille kutsuvaiheessa kerrottu Timo Hännikäisen osallistumisesta.

Hännikäisen osallistumisen takia sekä Pyykkönen että Linja-Aho ovat päättäneet perua osallistumisensa seminaariin. 

Pyykkönen sanoi Kioskille maanantaina luulleensa alustavansa tilaisuutta, johon osallistuu pääasiassa eri poliitikkoja. Hän pitää valitettavana, että asiallinen ja rakentava keskustelutilaisuus feminismistä ei välttämättä toteudukaan.

 – Harmittaa, että vastapariksi asetetaan henkilö (Hännikäinen), jonka äärioikeistoyhteydet tunnetaan. Maku on mennyt nyt tästä jutusta, Pyykkönen sanoo. 

Pyykkönen selventää päätöksensä syitä tarkemmin Facebook-päivityksessään. 

Kuvakaappaus.

Linja-Aho kommentoi asiaa Kioskille sanomalla, että Hännikäinen ei ansaitse tippaakaan mediatilaa.  

– Vastapuolen argumentit jo tiedetään. Se on täyttä naisvihaa, ja substanssia on yhtä paljon kuin sokeritoukassa; kun litistät peukalolla, niin mitään ei jää jäljelle, Linja-Aho lainaa tunnetun hiphop-artistin tuoretta levyarvostelua.

Linja-Aho kirjoitti päätöksestään kolumnin.

"Kuvittelisin että Pyykköstä tai Linja-ahoa ei haittaa, jos Hännikäinen tekee itsestään pellen meidänkin seminaarissa"

Helsingin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Jarmo Keto yllättyy kuullessaan Kioskilta, että sekä Pyykkönen että Linja-Aho eivät aio osallistua seminaariin. Hänen mielestään tapahtuman tiedotuksessa on tapahtunut virhe, jos osallistujat lukevat seminaari-ilmoituksesta, ketkä kuuluvat puhujiin

– Harmittaa, että vastapariksi asetetaan henkilö, jonka äärioikeistoyhteydet tunnetaan. -Milla Pyykkönen

Helsingin PS-Nuoret on aikaisemminkin järjestänyt seminaareja eri aiheista, kuten Natosta, EU:sta ja Guggenheimista. Tarkoituksena on toimia vilkkaan keskustelun herättäjänä, Keto kuvailee. Tapana on ollut, että tilaisuuksien alustajina on ollut vahvasti vastakkaisia mielipiteitä edustavat henkilöt. Hännikäiseen liittyvästä tilanteesta Keto ei halua keskustella julkisesti, mutta kommentoi asiaa Kioskille siitä huolimatta. 

– Sen verran voin sanoa – Hännikäisen kirjoitukset itsekin lukeneena – että kuvittelisin, ettei Pyykköstä tai Linja-ahoa haittaa, jos Hännikäinen tekee itsestään pellen meidänkin seminaarissa. En ymmärrä, minkälaisen uhan Pyykkönen ja Linja-aho näkevät Hännikäisessa, Keto sanoo.

Hänen mukaansa asia yritetään saada "sovittua" ja seminaari toteutettua.

Päivitetty klo 19.37: Myös vasemmistoliiton kansanedustaja Silvia Modig on Kioskin saamien tietojen mukaan perunut osallistumisensa seminaariin maanantaina.