Paskamyrsky nimeltä koffgate: "Pysäyttävää, kun ihmiset sanovat huoraksi"

Eilen illalla jysähti. Sinebrychoff julkaisi Suomi–Venäjä-matsin alla balettipukuisesta Venäjän Jevgeni Malkinista kuvan, jonka alla oli teksti: ” Tervetuloa tytöt! Kohta nähdään!”

Kuva keräsi osakseen äkäistä kritiikkiä, ja lopulta Koff pyysi anteeksi ja kuva poistettiin. Koffgate ei kuitenkaan jäänyt tähän.

Yksi kuvan kritisoijista oli Sini Korpinen, joka tänään aamulla löysi nipun häntä halventavia kommenteja muun muassa twitteristä.

– Olin varmaan aika shokissa aamusta. Pysäyttävää, kun ihmiset sanovat huoraksi. Olin niin järkyttynyt, miten ihmiset puhuvat minusta ja minulle, hän kertoo ensimmäisistä ajatuksistaan.

Sosiaalisessa mediassa Korpista haukuttiin hyvin alatyyliseen sävyyn.

– Olin eilen illalla tyytyväinen siihen, miten Sinebrychoff ilmoitti harkintakyvyn pettäneen ja otti kuvan pois. Tänään aamulla huomasin, että ihmiset yhä elivät siinä keskustelussa ja näköjään katsoivat oikeudekseen kommentoida mitä vain verkossa. Ei enää ollut kyse siitä yhdestä typerästä kuvasta.

Olin niin järkyttynyt, miten ihmiset puhuvat minusta ja minulle.

Raivo on ollut pysäyttävää.

– Olen häkeltynyt sellaisesta raivosta, että ”helvettiäkö se tuli tänne miesten kentälle kommentoimaan, että jos et hyväksy tätä ja sitä että tämä kuuluu jääkiekkoon, niin sitten pidä turpasi kiinni.”

– Tämä raivo on siis se häkellyttävin ja se, ettei aidosti nähdä mikä siinä on ongelmana, kun identifioit tyttöyden häviämiseen, heikkouteen ja haukkumiseen.

Kuvakaappaus Sini Korpisen blogikirjoituksesta.​
Kuvakaappaus Sini Korpisen blogikirjoituksesta.​

Korpisen mielestä koko asia on nostanut mielenkiintoisia seikkoja esiin – Korpinen ei ole ainoa, joka nosti juuri tämän näkökulman esiin.

– Esimerkiksi Samuli Suonpään twitter-kommentti, joka oli kriittinen kuvaa kohtaan, nostettiin ihan Nytissä esiin. Kun katsoo hänen saamiaan kommentteja, niin siellä kysyttiin saako feminismillä pillua. Minä taas olen ammattiloukkaantuja, huora ja vääränlainen feministi, hän sanoo ja jatkaa:

Kun nainen kritisoi tyttöihin ja naisiin kohdistuvaa vähättelyä, sitten syntyy sellainen paskamyrsky, ettei mistään väliä.

– On mielenkiintoista, että kun mies kommentoi tällaista asiaa, niin se vähän kuin päästetään sormien läpi, mutta kun nainen kritisoi tyttöihin ja naisiin kohdistuvaa vähättelyä, sitten syntyy sellainen paskamyrsky, ettei mistään väliä, hän päättää.

Myös Leijonat ovat ottaneet osaa somemyrskyyn.

Sini Korpinen tänään Kioskin vieraana, YLE2 kello 19.30