Paikoillanne, valmiit, NYT – Kioskin kesäkiertueen uutismetsästys alkaa!

​Mikä on uutinen? Sitä selvittävät Eve "Eversti" Väyrynen, Aleksi "Mentaalisavuke" Rantamaa ja Justus Laitinen​​. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski​
​Mikä on uutinen? Sitä selvittävät Eve "Eversti" Väyrynen, Aleksi "Mentaalisavuke" Rantamaa ja Justus Laitinen​​. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski​

Kesällä uutiskentällä soi sirkkojen siritys ja uutisten löytäminen vaatii pienimpienkin kiven kääntämistä. Kioskissa me kuitenkin päätimme haastaa tämän käsityksen ja totesimme, että kyllähän täällä maassa koko ajan tapahtuu jotain uutisoimisen arvoista. Päätimme siis lähteä metsästämään uutisia, sieltä missä tapahtuu: koko maasta. 

Tavoitteena oleva 1000 uutista Suomesta on vähintäänkin kunnianhimoinen, jopa suoraan sanottuna hullu, se kuitenkin tarkoittaa 33 uutista päivässä.

Tehtävä pakottaa miettimään uutisen määritettä uudelleen. Meidän on pakko laajentaa sitä ja venyttää uutisen rajoja äärimmilleen. - Kioskin tuottaja Lotta Stenroos.

Uutisten metsästys on varmoissa käsissä, kun mukana ovat Kioskin Eve "Eversti" Väyrynen ja Justus Laitinen. Vahvistusta ryhmään tuo myös tubettaja Aleksi "Mentaalisavuke" Rantamaa.

Koska tehtävä on näinkin mahdottomalta kuulostava, tarvitsemme siinä apua! Ilmianna siis paikkakuntasi kiinnostava tyyppi, ilmiö tai muu, minkä uutiseksikin voisi synnyttää! Voit tehdä sen täältä!

Mikä on uutissaldo kiertueen päättyessä ja minkälaisia uutisia olemme keränneet matkalta, selviää kiertueen päättyessä elokuun puolivälissä!

Voit seurata reissuja reaaliajassa Twitterissä ja Instagramissa, sekä Youtubessa:

Ensimmäinen lähetys TV2:ssa maanantaina 29.6. klo 19:30: