Opiskelijat keräävät vaalilupauksia koulutuksesta – ja seuraavat niitä vaalien jälkeen

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ja Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ovat tänään keskiviikkona aloittaneet koulutuslupaus-kampanjan, jolla koulutuskysymyksiä pyritään nostamaan vaaliteemaksi. Opiskelijoiden vaalikampanja toimii pitkälti sosiaalisessa mediassa, jossa osallistuvat ehdokkaat kertovat julkisesti, mitä konkreettisia lupauksia he tekevät koulutukseen liittyen.

Tulemme vaatimaan, että näissä annetuissa lupauksissa myös pysytään.

Opiskelijajärjestöjen mielestä koulutuksesta on Suomessa säästetty ja leikattu liikaa. Järjestöt toivovat, että tulevalla hallituskaudella panostetaan "laadukkaaseen koulutukseen ja opiskelukykyyn niin, että kaikilla korkeakouluopiskelijoilla on riittävä toimeentulo ja toimivat terveyspalvelut". Kärkitavoitteina opiskelijoilla on opintotuki ja YHTS:n laajentaminen kaikkien opiskelijoiden hyödynnettäväksi.

– Ehdokkaiden on aika iskeä keinot pöytään koulutuksen turvaamiseksi! Panostamalla koulutukseen, opiskelijoiden hyvinvointiin ja toimeentuloon, saamme aikaiseksi tulevaisuuden työntekijöitä jotka turvaavat hyvinvointiyhteiskunnan vakaan pohjan, SYL:n puheenjohtaja Jari Järvenpää ja SAMOKin puheenjohtaja Joonas Peltonen kertovat tiedotteessaan.

Vaalien alla ehdokkaiden on tietysti helppo lupailla kaikille kaikkea, mutta opiskelijajärjestöt aikovat myös seurata, että ehdokkaat pitävät lupauksistaan kiinni. 

– Valituiksi tulleiden ehdokkaiden kanssa palataan asiaan heti syksyllä. Pyrimme tapaamaan heistä jokaisen ja tulemme kyllä valvomaan, ja vaatimaan, että näissä annetuissa lupauksissa myös pysytään, kertoo SAMOKin puheenjohtaja Joonas Peltonen Kioskille.

Sosiaalisessa mediassa kampanjaan on lähtenyt mukaan ehdokkaita, joista suurin osa on itsekin verrattain nuoria: