Nyrkkeilyn megaottelu lauantaina – Pacquiao aikoo tavata teloitukselta säästyneen maannaisensa

Filippiiniläinen Manny Pacquiao ja yhdysvaltalainen Floyd Mayweather kohtaavat nyrkkeilyn superottelussa Las Vegasissa lauantaina.

Ennakkohehkutus kansainvälisissä viestimissä on ollut valtavaa. Valtava on tapahtumakin:

  • Lipunmyynnistä ja tv-oikeuksista syntyy arviolta 300-400 miljoonan dollarin tulot.
  • On arvioitu, että Mayweather voi netota ottelusta jopa 150 miljoonaa dollaria, Pacquiao 100 miljoonaa. Arviot vaihtelevat.
  • Pacquiao ja Mayweather ovat uransa aikana ansainneet yhteensä 750 miljoonaa dollaria.
Manny Pacquiao. Kuva: EPA​
Manny Pacquiao. Kuva: EPA​

Huippu-urheilijat pysyttelevät usein kaukana politiikasta, mutta Pacquiao, 36, on poikkeus. Politiikka on hänelle intohimo. Filippiinien parlamentissakin istunut Pacquiao on ilmoittanut, että haluaa uran jälkeen maansa presidentiksi.

Pacquiao on kertonut aikovansa matkustaa heti ottelun jälkeen Indonesiaan tapaamaan maannaistaan Mary Jane Velosoa, jonka teloitustuomion toimeenpano lykkääntyi kirjaimellisesti viime minuuteilla eilen. Indonesia teloitti ampumalla seitsemän ulkomaalaista, jotka oli tuomittu huumeiden salakuljetuksesta. Tapaus on herättänyt maailmalla laajan keskustelun.

– Pyydän mitä nöyrimmin, että teidän korkeutenne armahtaisi hänet, Pacquiao vetosi Indonesian presidenttiin Joko Windodoon.

Kuolemaantuomittujen armahtamisen puolesta vetosi myös muun muassa YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon.

Filippiiniläisen Veloson teloitusta lykättiin, mutta vetoomuksilla ei ilmeisesti ollut vaikutusta asiaan. Lykkäyksen syyksi kerrottiin, että naisen huumekauppaan värvännyt mies antautui poliisille Filippiineillä. Filippiinit oli jo aiemmin vedonnut siihen, että Veloso on ihmiskaupan uhri.