Paljonko palloissa oli ilmaa? – #DeflateGate valtasi jenkkisomen

Amerikkalaista urheilukansaa puhuttaa tällä hetkellä pallojen paineet.

Amerikkalaisen jalkapallon finaalitapahtuma Super Bowl pelataan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Super Bowlin joukkueet selvisivät jo puolitoista viikkoa sitten. Ja jotta urheilukansalla riittäisi puhuttavaa peliä edeltävät viikot,  tarvitaan kunnon kohu. Tänä vuonna se on #DeflateGate.

 

#deflategate #tombrady #patssuck #deflate #football #mileycyrus #ihatethehawkstoo

Kuva, jonka Autumn Whitehurst (@autumnatic06) julkaisi 29. 01ta 2015 klo 11.02 PST

Kyse on siitä, paljonko ratkaisevan välieräottelun palloissa oli ilmaa.

#DeflateGate-pähkinänkuoressa:

New England Patriots ja Indianapolis Colts pelasivat ratkaisevan välieräottelun Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä viikko sitten. Patriots voitti ottelun pelinrakentajansa Tom Bradyn johdolla murskaavasti 45-7.

Some guys like them round, some guys like them thin, totesi Tom Brady palloista lehdistötilaisuudessa ja pääsi meemeihin.

Matsin jälkeen selvisi, että Patriotsin käyttämissä palloissa oli liian vähän ilmaa. Jalkapalloliiga NFL:n tutkijoiden mukaan Patriotsilla oli 12 pelipalloa, joista 11 pallossa oli alipainetta. Tuomari kuitenkin tarkisti ja hyväksyi pallot kaksi tuntia ennen pelin alkua.

 

#deflategate #spygate try #wearetheshitgate #patsnation #sundaygameday

Kuva, jonka @suenaomi julkaisi 29. 01ta 2015 klo 7.47 PST

Hyökkäävän joukkueen pelinrakentajan on helpompi heittää pehmeämpää palloa. Lisäksi siitä saa paremman otteen, jolloin pallo ei putoa maahan yhtä herkästi.

Vaikka Patriots kiistää syyllistyneensä vilppiin, epäilyt eivät silti ota laantuakseen. Pallojen liikkeitä tuomarin tarkastuksesta pelikentälle on tutkittu jopa valvontakameroiden avulla. Väitteiden mukaan videolla näkyy Patriotsin huoltohenkilökuntaan kuuluva mies, joka käyttää pelipalloja vessassa 90 sekunnin ajan. Ja tyhjentää tässä ajassa palloista luvattomasti ilmaa.

Saaga on edennyt nyt siihen pisteeseen, että mukaan tapahtumia tutkimaan on liittynyt huippuyliopisto Columbian väkeä.

Urheilusome on tietysti innostunut, no, palloista.

 

#patriots #deflategate #Seahawks #beastmode #Seattle #newengland #nfl #superbowl

Kuva, jonka Greg Cross (@cheatcodecross) julkaisi 29. 01ta 2015 klo 17.04 PST

Patriots tietysti kiistää syyllistyneensä pallojen tyhjentämiseen tuomarin tarkastuksen jälkeen. Myös Patriotsin pelinrakentaja Tom Brady on joutunut selittelemään pallojensa paineita.

Myös Koomikko Louis CK kommentoi kohua David Lettermanin vieraana.

Mutta oliko pallojen ilmamäärällä lopulta edes väliä välieräottelun lopputuloksen kannalta?

New England Patriots voitti ottelun selvin lukemin 45-7. Hävinneen Indianapolis Coltsin hyökkääjä Dwayne Allen twiittasi pelin jälkeen, että heidän tappionsa oli niin selvä, ettei pallojen ilmamäärällä ollut mitään merkitystä.

Keskustelu jatkuu, vaikka Tom Bradykin yritti kovasti lehdistötilaisuudessa vakuuttaa, ettei tämä nyt niin iso juttu ole ("Tämä ei ole ISIS!").

Super Bowl on yksi maailman katsotuimmista yksittäisistä urheilutapahtumista, ja sen odotetaan tänä vuonna rikkovan aiemmat katsojaennätykset. Vuoden 2014 Super Bowl oli Yhdysvaltojen katsotuin tv-ohjelma koskaan

Kioski toivottaa hyvää urheiluviikonloppua!