Voittoa tuli loppuvuodesta – Mutta mitä Nokia nykyään tekeekään?

​Vanha Nokian kyltti Bochumissa Saksassa vuonna 2013.​
​Vanha Nokian kyltti Bochumissa Saksassa vuonna 2013.​

Nokian loppuvuoden tulos parani reippaasti edelliseen vuoteen verrattuna. Yhtiö teki loka-joulukuussa liikevoittoa 454 miljoonaa euroa, kun vuonna 2013 vastaavaan aikaan voitto oli 274 miljoonaa euroa.

Viime vuosi oli Nokian ensimmäinen kokonainen vuosi ilman kännyköiden valmistusta. Nokia myi matkapuhelinyksikkönsä Microsoftille syksyllä 2013.

Nokian nykyinen liiketoiminta jakautuu kolmeen osaan:

1) Verkkovalmistaja Nokia Networks

Tekee verkkoteknologiaa kännyköille. Se tarkoittaa erityisesti langattomien laajakaistojen kehittämistä. Kyse on insinöörityöstä. 

Asiakkaana Networksilla on maailman suurimpia matkapuhelinoperaattoreita, kuten esimerkiksi China Mobile, Deutsche Telekom ja Verizon. Nokia Networksin matkapuhelinverkkoja käyttää operaattoreiden välityksellä yhteensä 4 miljardia ihmistä.

2) Karttapalvelu HERE

HERE valmistaa karttoja ja navigointipalveluja. HEREn karttoja löytyy valmiiksi asennettuna esimerkiksi autojen kojelaudoista.

3) Technologies-yksikkö

Yksikkö vastaa Nokian lisensseistä ja patenteista. Technologies-yksikössä on myös Nokian tuotekehitystiimi, jossa kehiteltiin tänä vuonna myyntiin tuleva N1-tabletti.