Nimo Samatar: Ärsyttää, että ihonvärini takia ihmiset olettavat etten puhu suomea

Nimo Samatar. Kuvakaappaus Kioskin keskiviikon lähetyksestä.​
Nimo Samatar. Kuvakaappaus Kioskin keskiviikon lähetyksestä.​

Sosiaalinen media tuntee Nimo Samatarin muun muassa Girl With Attitude –bloggaajana. Hän kertoi tänään Kioskin lähetyksessä kohtaamistaan tilanteista toisen polven maahanmuuttajana ja tummaihoisena sekä huivittomana musliminaisena. Samatar päätti 14-vuotiaana ettei halua enää käyttää huivia, sillä hän ei kokenut sen olevan osa identiteettiään. Päätöksen nostattama viha on kirkkaana mielessä.

Millaisia reaktiot sitten ovat olleet?

Olen vihdoinkin oma itseni niin monen vuoden jälkeen.

– Vähän sellaisia mitä prostituoitu nyt saisi. Että nainen halventaa itseään, kun hän on jättänyt huivinsa ja hän ei jotenkin arvosta itseään. Minä kuitenkin arvostan itseäni ja olen todella siveellinen. Tuntuu että olin vapaata riistaa sillä hetkellä, kun jätin huivin, hän sanoo ja lisää:

– Mutta kyllä olen onnellinen siitä, koska olen vihdoinkin oma itseni niin monen vuoden jälkeen.

Hän myös käsittelee paljon blogissaan tummaihoisena elämistä Suomessa. Olettamukset ärsyttävät.

Hän kertoo keksineensä hauskan keinon ennakkoluuloja vastaan.

– Minulla on pitkä suhde itäsuomalaisen jätkän kanssa, niin osaan feikata kunnon savon murretta. Olen sitten aina: ”En mie kyl mittää suomee puhu.” Sitten ne (kysyjät) ovat, että ”Äää, tumma tyttö ja sitten se puhuu jotain savvoo", Samatar nauraa.

Katso koko lähetys

Mukana lähetyksessä oli myös liuta tubettajia ja vauhdikkaita tilanteita. Jos haluat tietää miten Rakel Liekin korvaan joutui kananmunaa tai nähdä Justimuksen Samin, Ilona Ylikorven ja Julia Ahosen (Ilona Julia) ja Joona Leppälän (ZoneVD), katso lähetys alta: