Syö pullaa ja pelaa Scrabblea – näitä tuskin tiesit freestyle-hiihtäjä Pekka Hyysalosta

Pekka Hyysalo. Kuva: Platinoro.​
Pekka Hyysalo. Kuva: Platinoro.​

Freestyle-hiihtäjä Pekka Hyysalon elämä muuttui viisi vuotta sitten Ylläksellä. Oli viimeinen päivä lasketteluelokuvan kuvauksia ja viimeinen hyppy. Hyysalo tuli kyljelleen alas, kypärä halkesi ja oli ihme, että mies ylipäätään selvisi hengissä. 

Tuosta hypystä ja onnettomuudesta alkoi uusi elämä. 17 päivän kooman ja huonojen ennusteiden jälkeen Hyysalo kuntoutui yllättävän nopeasti. Jo alle vuoden kuluttua hän oli ensimmäistä kertaa uudestaan suksilla ja pian suunnitteli maratonin juoksemista.

Sittemmin Hyysalo on tehnyt ammatin toisten innostamisesta. Häntä kysytään puhumaan yrityksiin ja seminaareihin kertomaan oman tarinaansa ja sen, miten hän jaksaa uskoa tulevaisuuteen ja omiin kykyihinsä, miten hän osaa olla iloinen. Tänään Hyysalo puhuu Helsingissä järjestettävässä kasvuyritystapahtuma Arctic15:ssä.

Pekka Hyysalo tunnetaan erittäin sitkeänä miehenä. Jos hän ei onnistu jossain heti, hän yrittää uudelleen ja uudelleen. On kuitenkin joitain asioita, jotka tietävät parhaiten vain hänen läheisensä. Hyysalon äiti Anja ja veli Jaakko paljastavat kiinnostavimmat:

 1. Pekka Hyysalolla on pohjaton maha. Hän syö pullaa enemmän kuin kukaan. Hän on myös perso isoäidin tekemille munkeille ja letuille. Kun Hyysalo opetteli onnettomuuden jälkeen käyttämään kännykkää, hän mainitsi ensimmäisessä tekstiviestissään juuri isoäidin herkut.
 2. Hyysalolla ei ole ajokorttia.
 3. Hyysalo ruskettuu helposti.
 4. Hyysalo on ylpeä oikean käden voimistaan.
 5. Hyysalo treenaa yli neljä tuntia päivässä.
 6. Hyysalo pitää erikseen käskeä pois vedestä, sillä hän ui muina miehinä 15-asteisessakin vedessä uskomattoman kauan.
 7. Jos mahdollista, Hyysalo ei osta kalaa kaupasta. Kalat pyydetään itse, varsinkin isoisän kanssa.
 8. Hyysalo on Jaakko-veljen mukaan "helkkarin kova saunomaan". Ei ole väliä, onko sauna kylmä vai kuuma, mies heittää löylyä silti koko ajan kiukaalle.
 9. Hyysalo sanoo kaiken suoraan.
 10. Hyysalo hoitaa asiat sukkelaan. Jos on joku ongelma, hän tarttuu kännykkään, soittaa pari puhelua ja asia on fiksattu.
 11. Hyysalo on tunnettu erinomaisista burritoistaan.
 12. Hyysalo on lähes mahdoton vastus Scrabblessa.
  – Jos Pekan voittaa munkilla Scrabblessa, hän vaatii heti uusintamatsin. Kämpästä ei lähdetä ennen kuin on pelattu uudelleen, Jaakko Hyysalo kertoo.

Pekka Hyysalo Kioskin syvähaastattelussa

Kioskin Marja Sannikka haastattelee Pekka Hyysaloa tiistaina 26.5.2015 suorassa lähetyksessä klo 19.30. Katso Areenasta tai TV2:sta.