"Je suis Olli" – näin somessa kampanjoidaan monikulttuurisuuden puolesta ja vastaan

Olli Immonen (ps) Kuva: Eduskunta​​
Olli Immonen (ps) Kuva: Eduskunta​​

Kansanedustaja Olli Immosen (ps.) monikulttuurisuutta vastustavan Facebook-päivityksen ympärille on kehittynyt myös pienimuotoinen kannatuskampanja. Facebookissa on jaettu kuvaa, jossa lukee Je Suis Olli. Kuvan on lisännyt profiiliinsa mm. Mamba-yhtyeestä tuttu laulaja Tero Vaara. 

​Kuvakaappaus Tero Vaaran Facebook-sivuilta.​
​Kuvakaappaus Tero Vaaran Facebook-sivuilta.​

Je Suis Olli -kuvalla viitataan vuoden alussa tapahtuneeseen ranskalaiseen satiirilehteen kohdistuneeseen iskuun, jonka seurauksena sananvapaudenpuolustajat puolustajat ottivat käyttöön Je Suis Charlie –lauseen.

Yhteys satiirilehteen on kyseenalainen, sillä esimerkiksi Charlie Hebdon iskussa menehtynyt kustannuspäällikkö on julkisesti kertonut satiirilehden puolustavan ihmisten yhdenvertaisuutta. Charlie Hebdon edesmenneen kustannuspäällikön Stéphane "Charb" Charbonnierin mukaan, antirasismi ja ihmisten yhdenvertaisuus ovat ja pysyvät Charlie Hebdon perustana.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps) ihmetteli Facebook-päivityksessään sitä, minkälaisia reaktioita Immosen kirjoitus herätti. 

​Kuvakaappaus Jussi Halla-Ahon Facebook-sivuilta.​
​Kuvakaappaus Jussi Halla-Ahon Facebook-sivuilta.​

Tuhannet ihmiset ilmaisevat mielensä monikulttuurisen Suomen puolesta

Immosen päivitys sai aikaan sen, että Kansalaistorilla, Helsingissä järjestetään mielenosoitus monikulttuurisen Suomen puolesta huomenna tiistaina 28.8.

Meillä on unelma -tapahtumassa kuullaan muun muassa kansanedustajia Erkki Tuomiojaa (sdp) ja Ozan Yanaria (vihr). 

Lisäksi mielenosoituksessa esiintyvät muun muassa Maija Vilkkumaa ja Anssi Kela. 

Antti Holma teki oman versionsa Immosen päivityksestä

Immosen Facebook-päivitykseen on reagoinut myös näyttelijä Antti Holma. Hän julkaisi eilen sunnuntaina biisin "rakkaudesta ja vihasta". Laulu monikulttuurisen yhteiskunnan puolesta on nimeltään Multiculturalism.