"On kestämätöntä jos nuorten asunnottomuuteen ei tartuta" – asiantuntija ehdotti ratkaisuja

Kioskin perjantain lähetyksessä nuorisoasunnottomuutta ratkovan työryhmän vetäjä Peter Fredriksson toivoi, että nuorten asunnottomuus on vaalien lähestyessä poliittisesti niin iso kysymys, että se viimein ratkaistaan.

Meillä on aivan liian iso joukko nuoria tällaisessa tilanteessa.

Vaikean tehtävän edessä oleva työryhmän vetäjä jaksoi uskoa siihen, että tilannetta on mahdollista helpottaa.

– Olen aina ollut optimistinen ja ilman sitä ei tullut yhtään mitään. Tälle on nyt tilaus ja on kansakunnalle liian kestämätöntä, että tätä ei ratkaistaisi.

Ympäristöministeriössä erikoisasiantuntijana työskentelevä Fredriksson arvioi, ettei ongelmaa ratkaista vain rakentamalla.

Kioskin katsojien ehdotuksista Fredriksson nosti esiin erityisesti matalan kynnyksen vastaanottopisteiden tärkeyden.

​– Näitä tarvittaisiin meidän suurimpiin kaupunkeihin. Tarvitaan vastaanottokeskus, jonne voi tulla sisään ilman ajanvarauksia. Näitä on projektiluonteisesti, mutta selvästikään ne eivät riitä.

Fredriksson kertoi että Helsinkiin on suunnitteilla  Ohjaamo-niminen matalan kynnyksen vastaanottopiste, mutta sen rahoitus on vielä vajaa.

– Myös etsivää työtä tarvitaan lisää, että nämä ihmiset löydetään.

Fredrikssonin mukaan on olennaista myös katsoa nopeassa tahdissa läpi olemassa oleva yksityinen asuntokanta ja yhteiskunnan tulisi auttaa vuokratakuissa.

Asuntoministeri Pia Viitanen perusti työryhmän kohdattuaan asunnottoman Miskan Kioskin lähetyksessä viime viikolla. Pikavauhtia toimivan työryhmän on tarkoitus luovuttaa toimenpide-ehdotukset maaliskuun loppuun mennessä.

Katso lähetys

Katso Kioskin perjantain lähetyksestä koko haastattelu, jossa Fredriksson arvioi Kioskin katsojien ehdotuksia nuorten asunnottomuuden ratkaisemiseksi. Lähetyksessä nähtiin myös Miskan tuoreet kuulumiset.