Näin Jeesus sanoisi suomalaisille – pappismiesten mukaan

​

Mun toinen nimi on vapahtaja eikä ahdistaja.

Mitä Jeesus tekisi, jos hän päätyisi kummalisten kosmisten voimien myllerryksessä Suomen pääministeriksi? Kioskin lähetyksessä Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma, Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo ja Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja ja dosentti Juha Ahvio kertoivat asiasta oman näkemyksensä.

– Jeesus saattaisi pitää erinomaisen puheen ensimmäiseksi. Siinä hän vallottaisi kuulijansa ja luonnehtisi jollain tavalla asennettaan ja sitä, miltä hän haluaisi meidän elon täällä näyttävän. Uskon, että hänen mielestään olisi tärkeää, että etsimme sovintoa ja rauhaa, otamme huomioon köyhät ja heikot, ja kunnioitamme toinen toistamme, pohti Espoon piispa Tapio Luoma.​

Juha Ahvio puolestaan näkee, että Jeesus lähtisi konkreettisemmalle linjalle. Ahvio on Aito avioliitto -kansalaisaloitteen kannattaja ja suhtautuu kielteisesti mm. aborttiin ja eutanasiaan.

– Hän puhuisi Vuorisaarnan hengessä kymmenen käskyn puolesta, niissä on kristinuskon eettinen pohja. Kristilliset arvot ovat kymmenen käskyn arvot. Hän kannattaisi sellaista hallitusohjelmaa, jossa ajetaan muun muassa perinteistä avioliittoa naisen ja miehen välisenä ja kunnioitetaan elämää, hän sanoo.

Kristillinen läsnäolo on sitä, että kotimaan köyhiä ja kehittyneiden maiden köyhiä ei aseteta kilpailuasetelmaan. 

Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo puolestaan muistuttaa, että Jeesus on vapahtaja.

– Ajattelen, että Jeesus sanoisi, että mä tykkään teistä! Ja hän muistuttaisi, että mun toinen nimi on vapahtaja eikä ahdistaja.

Piispa Irja Askola kertoi Kioskille aikaisemmin, että kristillinen läsnäolo yhteiskunnassa tarkoittaa monia konkreettisia asioita. 

– Kristillinen läsnäolo on sitä, että kotimaan köyhiä ja kehittyneiden maiden köyhiä ei aseteta kilpailuasetelmaan. Rikkaan ja sivistyneen Suomen retoriikkaan ei kuulu, että köyhät kilpailevat keskenään, vaan hyvinvoivat kantavat vastuun molemmista.

Miltä Suomi näyttäisi, jos Jeesus saisi päättää? 

Tähän vastasivat Tapio Luoma, Teemu Laajasalo ja Juha Ahvio. Katso uskontoa käsittelevä lähetys alta:

Katso lähetys