Metsä on täynnä ilmaista ruokaa – katso helpot reseptit

Jos on nälkä ja rahat vähissä, niin ruokalaskua voi pienentää myös hakemalla herkkuja metsästä. Tässä mun parhaat villiyrttireseptit. Kaikki safkat valmistuvat puolessa tunnissa tai alle.

"METSÄPARSAA" Rakelin tapaan

Maitohorsma maistuu lähes samalle kuin vihreä parsa, mutta valmistuu paljon nopeammin. Metsäparsan valmistat noin viidessä minuutissa.

Metsästä:

Nuoria maitohorsman versoja

Kaupasta:

Loraus sitruunan mehua

Voita paistamiseen

Tuoretta rosmariinia

Suolaa ja pippuria

TEE NÄIN:

Kerää alle 20 cm korkeita horsman versoja. Karsi niistä lehdet niin, että jätät kärkeen pienet lehtitupsut. Karsitut lehdet voit käyttää salaattiin. Horsmat kannattaa kerätä nuorena, sillä suurina ne ovat puisevia.

Laita voi ja oksa rosmariinia pannulle ja anna voin ruskistua hieman. Purista pannulle pieni määrä sitruunan mehua. Nosta rosmariinin oksa pois.

Heitä maitohorsmat maksimissaan minuutiksi kiehuvaan merisuolalla maustettuun veteen. Nosta nopeasti pois ja pyöräytä pannulla ruskistetussa voisulassa. Ripauta päälle suolaa ja pippuria.

Nauti sellaisenaan, kalan lisäkkeenä tai hollandaise-kastikkeen kanssa.

NOKKOSPESTO

Nokkospesto valmistuu puolessa tunnissa. Se maistuu esimerkiksi leivän päällä tai tuorepastan kanssa.

 

Tästä tulee #nokkospesto. #nokkonen #villiyrtti

Kuva, jonka Rakel Liekki (@rakelliekki) julkaisi 14. 05ta 2015 klo 8.29 PDT

RAAKA-AINEET:

Metsästä:

Noin 8 dl nokkosia

Kaupasta:

1 ruukku tuoretta basilikaa

Puolikkaan sitruunan mehu

2 dl oliiviöljyä

3 valkosipulin kynttä

1 dl Parmesan-juustoa raastettuna

1 dl Pinjansiemeniä

Ripaus mustapippuria

TEE NÄIN:

Kerää nuoria nokkosia. Pienet lehdet murskautuvat paremmin kuin suuret. Siksi kannattaa kerätä nuoria nokkosia. Erottele nokkosten lehdet varresta ja huuhtaise ne. Laita lehdet kiehuvaan veteen. Anna kiehua pari minuuttia. Kaada nokkoset siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä. Soseuta kaikki aineet keskenään tahnaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. 

SUPERHELPPO VILLIYRTTISALAATTI

Villiyrttisalaatin valmistaminen vie aikaa vain viitisen minuuttia. Se sopii esimerkiksi kalan lisäkkeeksi. Vaihtoehtoisesti salaatista voi tehdä ruokaisamman paistamalla sen kylkiäisiksi esimerkiksi halloumi-juustoa.

 

Mä syön metsän. #villiyrttisalaatti #villiyrtti #ketunleipä

Kuva, jonka Rakel Liekki (@rakelliekki) julkaisi 16. 05ta 2015 klo 2.08 PDT

RAAKA-AINEET:

Metsästä:

Pari kourallista poimulehtiä

Kourallinen ketunleipiä ja niiden kukkia

Pari kourallista maitohorsmaa

Kaupasta:

Mustapippuria

Suolaa 

Pari ruokalusikkaa sitruunan mehua

Loraus oliiviöljyä

TEE NÄIN:

Kerää metsästä poimulehtiä, pieniä horsmia ja ketunleipiä. Laita kaikki kasvit kulhoon. Ripota päälle suolaa ja pippuria maun mukaan, purista hieman sitruunan mehua kulhoon ja lorauta sinne oliiviöljyä. Nostele sekaisin. Mikäli haluat hifistellä, koristele salaatti ketunleivän, lemmikin tai metsäorvokin kukilla. Ne ovat kaikki syötäviä.

 

Pieniä syötäviä kukkasia. #metsäorvokki #lemmikki

Kuva, jonka Rakel Liekki (@rakelliekki) julkaisi 28. 05ta 2015 klo 10.25 PDT

 

​

P.s. Tällä viikolla vietetään villiyrttiviikkoa.