#MeilläOnUnelma – Kioski seuraa paikan päällä mielenosoitusta

Kioskin toimittajat Tuomo Björksten ja Tuulia Thynell ovat seuraamassa mielenosoituksen kulkua Kansalaistorilla, Eduskuntatalon edustalla, ja raportoivat näkemästään ja kuulemastaan muun muassa Twitterissä ja Instagramissa.
​

Tuulian ja Tuomon raportointia tapahtumasta voi seurata Kioskin Twitterissä ja Instagramissa sekä myös heidän omilla tileillään.

Tapahtuma syntyi nopealla aikataululla

Koko tapahtuma on polkaistu käyntiin nopealla aikataululla, sen jälkeen kun perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen kirjoitti Facebookissa viikonloppuna monitulkintaisen tekstin, jossa hän muun muassa nimittää monikulttuurisuutta "painajaiseksi" ja sanoo taistelevansa loppuun asti kotimaansa ja "yhtenäisen, aidon suomalaisen kansakunnan puolesta". 

Tapahtuman järjestäjät kertovat Facebookissa tempaisevansa siksi, ettei monikulttuurisuus ole painajainen. Painajaisen sijaan heillä on unelma kaikille avoimesta Suomesta, joka ei sulje ketään pois.

Eturivin artistit esiintyvät – Yle näyttää suorana verkossa

Mielenosoituksessa esiintyvät kotimaiset eturivin artistit, kuten Anna Puu, Jukka-Poika, Lännen-Jukka, Atomirotta ja Anssi Kela. Lisäksi tapahtumaan on kutsuttu puhumaan edustajia poliittisista puolueista laidasta laitaan.

Yle myös näyttää suorana verkossa kello 17 alkavan tapahtuman.

Mielenosoitus avoimen ja monikulttuurisen Suomen puolesta järjestetään Helsingin lisäksi myös Oulussa ja Tampereella. 

Yle TV2 arkisin 19.30—20.00