Madventures-kaksikon järjestämä avustuspaketti lähti Nepaliin

Nepalin pääkaupunki Katmandu järistyksen jälkeen. Kuva: Abir Abdullah / EPA​
Nepalin pääkaupunki Katmandu järistyksen jälkeen. Kuva: Abir Abdullah / EPA​

Madventures-kaksikko Riku Rantala ja Tuomas Milonoff sai avunpyynnön nepalilaisilta tuttaviltaan tuhoisan maanjäristyksen jälkeen. Rantala kertoi, että puhelun seurauksena syntyi jo melko mittavaksi kasvanut avustustyöhanke, jonka puitteissa lähti ensimmäinen avustuslähetys kohti Nepalin syrjäistä Lamagaunin kylää maanantaina 4. toukokuuta. 

- Tilanne on siellä siinä mielessä hyvä, että kaikki ovat hengissä, mutta huono siksi, että kaikki on tuhoutunut. 

Köyhyys ajaa terrorismiin

Rantala muistuttaa, että Nepal oli lähtökohtaisesti köyhä maa, jonka infrastruktuuri oli heikossa jamassa. Nyt maanjäristyksen jälkeen tilanne on entistä surkeammassa tilassa. Kaiken lisäksi Rantalan mukaan paikallishallinto on korruptoitunutta, mikä ei helpota avustustyön tekemistä. 

- Yleisellä tasolla tällaiset kriisit voivat johtaa pahimmillaan köyhyyteen, taisteluihin ja lopulta terrorismiin, joka voi näkyä myös täällä länsimaissa. Köyhyyden vähentäminen onkin paras keino estää terrorismin kasvua. 

Vaikka Madventures onkin tehnyt hyvät suunnitelmat projektin onnistumiseksi, mutkia voi tulla matkaan, toteaa Rantala.

- Avustuslähetys on saatu matkaan, mutta paikallishallinto voi myös varastaa sen. 

Erätarvikkeita otetaan edelleen vastaan

Paitsi rahaa myös telttoja, makuupusseja, pressuja, köysiä, vedenpuhdistusvälineitä, vitamiineja ja lääkkeitä voi edelleen lahjoittaa avustustyöhön. Ensimmäisen avustuslähetyksen matkaa ja projektia voi seurata Madventuresin Facebook-sivulla.

Nepalista on kantautunut jo nyt kiitollisia viestejä Madventures-kaksikolle ja kaikille avustusprojektiin osallistuneille. 

- He ovat täysin yllättyneitä siitä myötätunnon määrästä, joka tavoittaa heidät näinkin kaukaa.