Lasten katuliitupiirroksista valitettiin: ”Peiteltyä lapsivihaa”

Kuvan lapsi, piirrokset  ja piha eivät liity tapaukseen. Kuva: iStockphoto​
Kuvan lapsi, piirrokset ja piha eivät liity tapaukseen. Kuva: iStockphoto​

Sosiaalisessa mediassa on jaettu paljon kuvaa lapusta, jossa valitetaan lasten asfaltille katuliidulla tekemistä piirroksista.

 

Palaute viikonloppuna kun lapset oli taiteillut vesiliukoisilla katuliiduilla talomme etupihan asfalttiin. Käytiin kyllä pesemässä itse kun sadetta ei tullutkaan.

Posted by Marko Reunanen on 25. toukokuuta 2015

Valituslappu herätti paljon keskustelua ja poiki jopa vastareaktiona kansallisen katuliitutapahtuman lauantaiksi, johon liittyi hetkessä satoja ihmisiä.

Isännöintiliiton viestintäpäällikkö Anna Karismo kommentoi lappua suorasanaisesti sosiaalisessa mediassa Kotitalo-lehden Facebook-sivuilla ja kuvaili sen henkivän peiteltyä lapsivihaa.

Kuvakaappaus Isännöintiliiton julkaiseman Kotitalo-lehden Facebook-seinältä.​
Kuvakaappaus Isännöintiliiton julkaiseman Kotitalo-lehden Facebook-seinältä.​

– Sitähän se käytännössä on. Se asfalttiin piirretty kuva ei ensinnäkään ole siinä kuin seuraavaan sateeseen asti. Ja tämähän on lapsille ihan hyvä harrastus. On vaan jotenkin niin sietämätöntä, että on tällaisia lasten taideteoksia. Semmoinen (peitelty lapsiviha) henki siitä lapusta, kun tekstin sävy oli vielä jotenkin niin uhkaava, Karismo pohtii Kioskille

Lapsista valitetaan taloyhtiöissä

Karismon mukaan lapsiin liittyviä riitoja on yhä enemmän taloyhtiöissä. Isännöintiliiton julkaisema Kotitalo-lehti uutisoi aiemmin tässä kuussa, kuinka vanheneva kansa ärsyyntyy lapsista.

– Se on kuitenkin pieni vähemmistö, joka näitä lappuja jättää. Lapsiin liittyviä riitoja on yhä enemmän ja niihin törmäämme, sekä niistä kuulemme jatkuvasti. 

Enemmistön mielestä se hänen lappunsa oli typerä eikä se lapsi joka sinne asfalttiin piirsi.

Miten katuliituihin liittyvässä tilanteessa olisi pitänyt toimia?

Viisainta olisi ollut jos tämä lapun jättäjä olisi puhunut lapsen tai vanhempien kanssa. Tällaisten lappujen jättäminen on väärä tapa toimia. Jos joku naapurin toiminnassa ottaa päähän tai naapuri häiritsee elämällään, kannattaa ensimmäisenä olla yhteydessä siihen naapuriin itseensä ja puhua suoraan. 

– Niin turhauttavaa kuin tällaisten heippalappujen jättäminen onkin, hyvä puoli on se että asioista keskustellaan sitten julkisesti. Lapun jättäjänkin tietoon tulee, että enemmistön mielestä se hänen lappunsa oli typerä eikä se lapsi joka sinne asfalttiin piirsi.

No kiteyttäisitkö: Saako taloyhtiön pihan asfalttiin piirtää?

– Siitä lähdetään että se on sallittua. Mutta totta kai jos se osaa taloyhtiön porukasta häiritsee, niin siitä voi sitten keskustella. Neuvottelemalla voi vaikka sopia jonkun paikan mihin saa piirtää. Kyllähän näistä asioista pitää pystyä sopimaan. Sellaisen hirveän sääntöviidakon luomisessa, niin ei siinäkään mitään järkeä ole.