Kuvasarja: Huippuvuorten luonto häkellyttää

Pilviverho rakoili hieman. Lentokone oli juuri saapunut Huippuvuorten ilmatilaan. Kurkkasin alas nähdäkseni, miltä paikka näyttää.

Olihan se jotain aivan mieletöntä. Ilmakuvaustakin jonkin verran harrastaneena ihastelin vuorien lumihuippuja ja muotoja, veden maahan piirtämiä viivoja ja graafisen kaunista maisemaa, joka räjäytti tajunnan heti.

Perillä kysyin heti, pääseekö Huippuvuorilla lentämään helikopterilla. Ei pääse. Kaupalliset kopterikyydit ovat kiellettyjä luonnonsuojelullisista syistä.

Ymmärtäähän sen. Huippuvuorten luonnossa on niin paljon kaikkea, mitä suojella.

Kävimme toimittaja Anna-Maria Talvion kanssa syksyllä Longyearbyenissä ja sen lähiympäristössä tavoitteenamme nähdä jääkarhuja. Valitettavasti karhut pysyivät poissa, vaikka pääsimme paikalle, jossa oli vain pari päivää aikaisemmin nähty useampikin jääkarhu.

Huono tuuri tällä kertaa. Jotenkin se ei vaivannut minua lainkaan. Maisemat olivat niin häkellyttäviä. Olen koostanut seuraavaan gallerian omasta mielestäni parhaista tunnelmista. 

Pieni lumikerros on peittänyt vuoren huiput. Kuva: Tuomo Björksten/Kioski Longyearbyenin talot ovat kaikki melko samannäköisiä. Pihoilla on paljon moottorikelkkoja. Kuva: Tuomo Björksten/Kioski Pääkatu. Hiljaista on. Tuomo Björksten/Kioski Ikijäätä. Kuva: Tuomo Björksten/Kioski Ikijäätä. Kuva: Tuomo Björksten/Kioski Ikijäätä. Kuva: Tuomo Björksten/Kioski Auringonlasku vuoristomaisemassa. Kuva: Tuomo Björksten/Kioski Auringonlasku vuoristomaisemassa. Kuva: Tuomo Björksten/Kioski Auringonlasku vuoristomaisemassa. Kuva: Tuomo Björksten/Kioski Hyvällä säällä Huippuvuorten suurimman kaupungin Longyearbyenin ympäristössä näkee joka puolella vuoria. Kuva: Tuomo Björksten/Kioski Huippuvuortelaisten lomamökkejä. Kuva: Tuomo Björksten/Kioski Lumihuippuja. Kuva: Tuomo BJörksten/Kioski Lumihuippuja. Kuva: Tuomo BJörksten/Kioski Lumihuippuja. Kuva: Tuomo BJörksten/Kioski