Kreikan uudesta valtiovarainministeristä tuli nettimeemi

Kreikan valtiovarainministeri Giánis Varoufákis tapasi Britannian valtiovarainministerin George Osbornen maanantaina Lontoossa. EPA/MATT DUNHAM​​
Kreikan valtiovarainministeri Giánis Varoufákis tapasi Britannian valtiovarainministerin George Osbornen maanantaina Lontoossa. EPA/MATT DUNHAM​​

Kreikan uudesta valtiovarainministeristä odotetaan Syrizan kanssa Kreikan talouden pelastajaa, tai ainakin uudistajaa. Giánis Varoufákis on noussut sen verran suuren mediahuomion kohteeksi, että hänestä on myös meemiksi.

 

#varoufakis #voldemort #greece #grexit #syriza #tsipras #griechenland #hellas #euro

Kuva, jonka @calemeon julkaisi 2. 02ta 2015 klo 13.58 PST

Ja onpa Varoufákisista ehditty tekemään aivan oma meemikin mm. kuvapalvelu Imguriin.

Varoufákis on itsekin aktiivinen Twitterissä. Twitter-profiilissaan hän kuvailee itseään näin: "Economics professor, quietly writing obscure academic texts for years, until thrust onto the public scene by Europe’s inane handling of an inevitable crisis.”

Kuka Varoufákis? Mikä Syriza?

Vasemmistolainen Syriza voitti Kreikan vaalit tammikuussa ja on nyt maan johdossa. Puolueen päätavoitteena on saada Kreikan talous parempaan jamaan. Vuonna 2012 tehdyistä suurista rakenneuudistuksista huolimatta maalla on edelleen velkaa yli 315 miljardia euroa.

Kreikan velkatilanne on todennäköisesti yksi Euroopan tärkeimpiä puheenaiheita helmikuussa. Kreikan tulevaisuutta käsitellään ensi viikolla Euroopan unionin huippukokouksessa ja sitä seuraavalla viikolla myös euroalueen valtiovarainministereiden tapaamisessa. Odotettavia vaihtoehtoja ovat joko velan korkojen leikkaaminen tai takaisinmaksuajan pidentäminen. Valtiovarainministeri Varoufákis on ehdottanut, että maan velka sidottaisiin talouskasvuun.