Kommentti: Miksi #toimigate laukaistiin juuri nyt?

Toimi Kankaanniemi. Kuva: Yle​
Toimi Kankaanniemi. Kuva: Yle​

Toimi Kankaanniemeä lyödään nyt lujaa. Ja pakko sanoa, että ihan aiheesta.

Hallitusneuvotteluihin osallistuvan entisen ministerin käytöksessä ei ole mitään hyväksyttävää, ainoastaan hävettävää.

Itse asian lisäksi on kuitenkin hyvä miettiä, miksi seksiviestittely tuli julkisuuteen juuri nyt. Asiat ovat miltä ne näyttävät. Nyt näyttää, että Kankaanniemestä ei haluttu ministeriä.

 Asiat ovat miltä ne näyttävät.

Kuka ei halunnut? Miksi nyt, miksi ei ennen vaaleja? Haluttiinko aiheuttaa maksimaalinen nöyryytys ja poliittinen vahinko?

Vai onko kaikki sittenkin vain sattumaa?

Sinänsä sillä ei ole väliä. Enää ei kannata pyristellä, kun on jo lurahtanut housuun.

Ilkka Kanervan tekstiviestikohun aikaan kipuiltiin, onko viestien julkaisemisella yhteiskunnallista merkitystä. Oli, koska meillä on oikeus tietää, millaista tyyppiä äänestää tai olla äänestämättä.

Enää ei kannata pyristellä, kun on jo lurahtanut housuun.

Vaikuttiko viestittely siihen, miten Kanerva hoiti työnsä? Ei varmaan. Mutta äänestäjällä on oikeus tietää.

Naimisissa olevan Kankaanniemen viestejä ei tarvitse enää erikseen julkaista. Hän noudatti – tai ainakin näyttää noudattaneen – kriisiviestinnän kultaista sääntöä: Myönnä. Heti. Kaikki.

Politiikan tutkija Erkka Railo heittikin puolileikillään Twitterissä, että ”Kriisiviestintä on hyvällä tolalla, kun anteeksipyyntö on esitetty ennen kuin suurin osa ihmisistä on edes kuullut kohusta”.

Tätä kirjoitettaessa Keskisuomalaisen verkkojutun julkaisemisesta on kulunut viisi ja puoli tuntia. Twitter on turvoksissa heitoista, joissa pannaan, toimitaan ja jytkytellään.

Twitter on turvoksissa heitoista, joissa pannaan, toimitaan ja jytkytellään.

Joukkolynkkauksen fiilis on sen verran voimakas, että asetelma saattaa jopa kääntyä toisin päin. Kun suomalaista tarpeeksi lyödään, hyökkääjätkin saattavat muuttua pian puolustajiksi.