Kommentti: Mies vonkasi naisia Facebookissa – entä sitten

Toimi Kankaanniemi (ps.). Kuva: Yle​
Toimi Kankaanniemi (ps.). Kuva: Yle​

Sosiaalinen media on nyt täynnä jeesustelua, kun pitkän linjan poliitikko Toimi Kankaanniemi (ps.) jäi kiinni siitä, että yritti vongata naisia Facebookissa. 

Toimia on helppo lyödä. Kun naimissa oleva perinteisten perhearvojen kannattaja jää kiinni seksiviestittelystä useille naisille, se tarjoaa helpon paikan paheksua. Toki on vähän surullista, että yön pimeinä tunteina Toimi on ollut avioliitossaan niin yksin, että on näpytellyt tuhmia viestejä naisille. 
Minä kuitenkin ymmärrän Toimia. Hänkin on ihminen. Vaikka Kankaanniemi politiikassa puolustaa avioliiton pyhyyttä, en usko hänen olevan sen kummempi pyhimys kuin kukaan muukaan meistä. Usein ihmisen arvot ovat kiillotettu, parempi versio todellisesta persoonasta. Vain harva yltää omaan ideaaliinsa.
En oikein ymmärrä, miksi oletamme poliitikoilta yli-ihmisyyttä, joka ulottuu myös heidän yksityiselämäänsä. Oletan, että Toimin seksiviestit eivät vaikuta hänen kykyynsä hoitaa työtehtäviään, joten henkilökohtaisesti en ole valmis tuomitsemaan häntä.
Keskisuomalaisen mukaan Toimi oli lähettänyt naiselle, johon oli tutustutunut poliitiikan kautta viestin, jossa kertoi, että rakastelu hänen kanssaan olisi ihanaa. Ihanko todella olemme valmiita tuomitsemaan tämän?
Aika moni on joskus töissä tutustunut johonkin ihanaan tyyppiin, jonka ajatukset ovat olleet niin mahtavia, että on tehnyt mieli tutustua myös lähemmin. Henkilökohtaisesti voin myöntää, että yksityisessä kirjeenvaihdossani olen lähettänyt kiinnostaville tyypeille huomattavasti härskimpiäkin viestejä Facebookissa.
Keskustelussa kohun ympärillä on noussut esiin se, että monen mielestä olisi ollut reilua, että äänestäjät olisivat tienneet millaista miestä äänestävät. Vaatimus on mielestäni kummallinen. Yksityisviestit ovat yksityiselämää, jota poliitikon ei ole mitenkään välttämätöntä avata. Olettamus siitä, että Kankaanniemi olisi vaalien alla kertonut joskus lähettäneensä seksiviestejä naisille on yhtä outo kuin se, että jokainen meistä avaisi seksikirjeenvaihtonsa julkisesti.
​

Mitä mieltä Riku Rantala ja Musta barbaari ovat Toimin viesteistä – KATSO KIOSKI

Tänään Kioskissa puhutaan Kankaanniemen seksiviestien lisäksi myös muista uutisista ja someilmiöitä. Rakel Liekin johtamassa keskustelussa väittelevät James Nikander eli Musta BarbaariRiku Rantala ja Jari Hanska.

Suora maanantaikeskustelu Yle Areena ja TV2 klo 19.30.