Kioskin vakkarit suosittelevat: Taksikuski ja taide hoitavat ihmisen kuntoon?

Soo, soo piilomainonta!

Julkisen sanan neuvosto JSN antoi viimeisimmässä kokouksessaan useita langettavia päätöksiä. Yksi tuomion saaneista oli Aku Ankka, tiettävästi ensimmäistä kertaa lehden historiassa. Aku Ankan lehdessä oli 16-sivuinen ilmoitusliite, jossa mainostettiin Oululaisen Reilu-leipää. Ilmoitusliite näytti liikaa Aku Ankka -lehdeltä kansikuvan ja fonttivalintojen takia. Liitteen sisältämät sarjakuvat käsittelivät kaikki leipää. Julkisen sanan neuvosto katsoi, että lehti on rikkonut hyvää journalistista tapaa ja antoi sille huomautuksen. Neuvoston jäsen Pasi Kivioja kertoi tapauksesta myös kolumnissaan Suomen Kuvalehdessä.

Kioskin vakkari Henri Heikkinen ei pitänyt kyseisestä uutisesta lainkaan! Heikkisen mukaan tällainen JSN:n linja opettaa kuluttajia olemaan ajattelematta itse.

– Esimerkiksi kaikissa kauneus-, auto- ja tekniikkalehdissä nämä on ihan normaaleja juttuja! Nyt sitten Aku Ankka -lehdessä tulee heti tuomio, vaikka liite on nimetty ilmoitus-tekstillä.

Heikkisen vakkaritoverit Reino Nordin ja Riikka Porttila puolestaan pohtivat, kenellä on vastuu, jos Aku Ankan lukeminen aiheuttaa sen, että haluaa jatkuvasti olla ilman housuja.

Viis buranasta, taiteilija parantaa säryt

Yle Uutiset kertoi tänään, että hoivataiteesta on tullut kasvava ilmiö. Yhä useampi ammattitaiteilija tekee siis nyt myös hoiva- ja terapiatyötä. Riikka Porttilan mielestä uutinen on kiinnostava. Porttila oli uutisen myötä ensimmäistä kertaa kuullut termin hoivataide.

– Löytyykö se hyvinvointi oikeesti tällaisesta taideterapiasta, uskon, että joo. Ihmisen sisältä voi olla kaikenlaisia mustia asioita, ja sen voi saada esimerkiksi musiikin tai taiteen avulla ulos, Porttila pohtii.

Taksikuskit kotihoitajina?

KUVA: YLE​
KUVA: YLE​

Tänään kerrottiin myös, että takiskuskit joutuvat ajelun ohella hoitamaan myös pieniä hoivatöitä.  Kuljettajat mm. peittelevät asiakkaitaan sänkyihin, kantavat kauppatavaroita ja opettelevat, mistä taskusta asiakkaan avainnippu löytyy. 

– Tässähän siis taksikuskit lähes kattavat sen, mihin valtio ei pysty, pohtii Reino Nordin.

Henri Heikkisellä on oma kokemus tällaisesta taksikuskin empatiasta.

– Joskus talutettiin taksikuskin kanssa kaveri taksista rappukäytävään nukkumaan. Kivaa empatiaa oli siinä, mutta siihen rappukäytävään se sitten loppui!

Katso koko lähetys tästä: