Kioskin vakkarit suosittelevat: Väärin säilytetyt autonrenkaat ja talouspolitiikan keski-ikäiset ukot

Kioskin vakkarit kertovat joka maanantai sinulle ne uutiset, jotka sinun ehdottomasti tulisi lukea.

Kylpyläviikonloppu autonrenkaille

Kioskin vakkari, graafikko Kasper Strömman inspiroitui Ylen uutisesta, jonka mukaan väärä säilytyspaikka voi tuhota autonrenkaat. Strömman vinoili siitä, kuinka renkaiden säilytyspaikkaa kuvaillaan uutisessa kuin viinikellaria. 

”Paras säilytyspaikka renkaille on viileä, pimeä ja lämpötilaltaan tasainen paikka. Myös hyvin kosteita olosuhteita pitäisi välttää.”

Strömman haluaakin viedä renkaista huolehtimisen vielä rengashotellia pidemmälle ja suunnitteli renkaille kylpyläviikonloppua tai laskettelulomaa.

Kasper löysi myös Taloussanomien rengasaiheisen RETRO-UUTISEN: laventelintuoksuisia autonrenkaita!​
Kasper löysi myös Taloussanomien rengasaiheisen RETRO-UUTISEN: laventelintuoksuisia autonrenkaita!​

Talouspolitiikassa kuunnellaan liikaa "keski-ikäisiä ukkoja"

Kioskin vakkari, toimittaja Jari Hanska halusi paneutua eduskuntavaaliehdokas Juhana Vartiaisen loikkaan demareista kokoomukseen. Itse loikkahan tapahtui viime viikolla, mutta Hanska suositteli Long Playn tänään julkaisemaa Tommy Uschanovin näkökulmajuttua aiheesta.

"Mun mielestä on hälyttävää, että meidän talouskeskustelu on sillä tasolla että tarvitsemme Uschanovin kaltaisia filosofeja selittämään mitä selväkielinen Juhana Vartiainen tarkoittaa"

Hanskan mukaan talouspolitiikassa kuunnellaan liikaa "kovan linjan keski-ikäisiä ukkoja." Hän toivoi talouskeskusteluun lisää sosiologeja ja humanisteja.

Mikä koulutuksen mallimaassa on vialla?

Kioskin vakkari, tiedeviestinnän ammattilainen Annina Huhtala kyseli mikä Suomessa, koulutuksen mallimaassa, on vialla, kun korkeakoulutettujen työttömyys kasvaa. Huhtala suositteli Kauppalehden juttua, jossa ennustettiin Suomen työikäisten koulutustason olevan vuonna 2030 alle EU-maiden keskiarvon.

"Eikö kannattaisi miettiä että mitä koulutuksesta puuttu jos tulee niin paljon työttömiä?"

Huhtala pohti, että entä jos ennustus onkin vähän yksioikoinen. Hänen mukaansa koulutuksen mallimaassa pitäisi myös osata keksiä, mihin koulutusta käytetään.

Katso koko lähetys tästä: