Kerro teekkarivitsi, Äpyn päätoimittaja

​Tältä näyttää vuoden 2015 Äpy.​
​Tältä näyttää vuoden 2015 Äpy.​

Soitimme vapun kunniaksi perinteisen vappulehden Äpyn päätoimittajalle Laulikki Äpylle. Hän suostui kertomaan Kioskille muun muassa täydellisen vapun reseptin.

Kioski: Kerro teekkarivitsi.

Laulikki Äpy: Voisin kertoa teekkarivitsin, mutta se olisi liian kuiva. Suokaa anteeksi.

Mikä Äpyssä on tänä vuonna uutta?

Vuoden 2015 Äpy on nimeltään Tupla-Äpy ja siinä on käytännöllisesti katsoen kaikki uutta, paitsi nimen neljä (3) viimeistä kirjainta, joihin voi luottaa.
Tupla-Äpy koostuu kahdesta toimivasta korttipakasta, joissa on yhteensä 110 kortillista jos jonkinmoisia hauskuutuksia lyhyistä vitseistä pidempiin huumorijuttuihin ja kuvavitseihin. Tämän vuoden Äpyn erikoisuus on virtuaalinen ulottuvuus Arilyn-nimisen älypuhelinsovelluksen avulla: kortteja skannatessa ne heräävät eloon.

Mikä on vuoden 2015 paras Äpy-läppä?

Se on vissi tasapeli paketin ylä- ja alaläpän välillä. Sisällä on myös yhteensä neljä (4) kappaletta pikkuläppiä sekä ylä- että alaläpän välittömässä läheisyydessä. Jotta läpät eivät kuitenkaan olisi turhan nopeasti nähtyjä, olemme sisustaneet paketin huumorijulkaisulla.

Kuinka lehden myynti on sujunut?

Voin suureksi ilokseni ja kunniakseni todeta, että vuoden 2015 Äpy on viety käsistä, eli kaikki kortit on jaettu. Tämä on ennen kaikkea yllättänyt meidät ja aiheuttanut suurta kauhua vakavasti ajattelevissa piireissä. Olemme luottavaisia, että huikeimmat Äpyn myyjät varaavat vielä osan varannoistaan Ullanlinnanmäelle vappupäiväksi. Joka tapauksessa Tupla-Äpy on jo nyt taattu keräilyharvinaisuus, millä tullaan pelaamaan vielä vuosikymmenet ilmaisun kaikissa merkityksissä.

Kerro täydellisen vapun resepti.

Se on 110 (satakymmenen) osaa Äpyä, viisi osaa hyviä ystäviä ja roppakaupalla iloista mieltä. Vappu on ennen muuta aikaa, jolloin ihmiset voivat muistaa elämän hauskuuden, hymyn tärkeyden ja suosiollisesti unohtaa turhan vakavuuden.

Kiitos ja kivaa vappua!

Kiitos samoin! Vappu on elämän kulta-aikaa.

Ja se maaginen Äpy näyttää muuten tältä: